HIRDETÉS

Diáknapokra készülnek a magyar egyetemisták Marosvásárhelyen

Gáspár Botond 2016. április 27., 14:50 utolsó módosítás: 2016. április 27., 16:04

A Halott Pénz, az Intim Torna Illegál, a Palma Hills, Koszika & The Hotshots, The Pinwheels és a Bagossy Brothers Company is fellép a május 4-7. közötti, immár 19. Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztiválon.

Fotó: Boda L. Gergely

Magyar diákok, főként egyetemisták veszik birtokba jövő héten Marosvásárhely több helyszínét, és az elmúlt évekhez hasonlóan feltehetően idén is a város minden szegletében találkozni lehet fesztiválozó csapatokkal. Szerdától szombatig ugyanis immár tizenkilencedik alkalommal szervezi meg a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség partnereivel közösen a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivált, idén a „Valami van a levegőben...”! jelszó alatt. „Ez a valami a fiatalság üdítő érzése és hangja, amelyet a sebesen közeledő Diáknapok kínál ezüst tálcán. Az évente megrendezett többnapos fesztivál az erdélyi egyetemista élet egyik alapkövévé vált, tökéletes alkalom az ismerkedésre, barátságos versengésre, ugyanakkor a fergeteges bulik színteréül is szolgál. A lassan két évtizedes múlttal rendelkező esemény harmonikusan ötvözi a hagyományokat és a naprakész elemeket” – tájékoztatott a rendezvény sajtóreferense, Bardócz-Veres Zsuzsanna.

A csapatok hagyományos felvonulását és a rendezvény hivatalos megnyitóját és a felvonulást május 4-én, szerdán 18 órától tartják a város központjából az orvosis bentlakásokig. Ám egy „tisztességes” fesztiválhoz illően a nulladik napon, kedden, gitárest indít el mindenkit a diáknapos túrán – tette hozzá a sajtóreferens. A héten tehát minden nap reggeltől éjszakába nyúlóan zajlik majd a diákélet, a 41 csapat fiú és lány tagjai egyaránt összecsapnak különböző sportágakban (labdarúgás, kosárlabda, röplabda, lábtenisz), a döntőket szombaton rendezik a víkendtelepi sportpályákon. Aki pedig nem játékosként vesz részt az eseményeken, az a pálya mellől szurkolhat csapattársainak, ismerőseinek. Délután az ügyességi és kocsmajátékok, a nagy népszerűségnek örvendő kincskeresés kerül előtérbe, amelyeken a versenyzők lélekjelenlétükkel és kreativitásukkal is értékes pontokat gyűjthetnek. A pontvadászat a szombati gálával zárul, amelyen a legjobb hat csapat küzd a győzelemért.

Ezenkívül a Diáknapok és Diákfesztivál négy napja mindegyikére jut egy-egy neves fellépő: szerdán a magyarországi Halott Pénz, csütörtökön a szintén magyarországi Intim Torna Illegál lép színpadra, pénteken a székelyudvarhelyi Palma Hills (ex-Face Today) és a marosvásárhelyi Koszika & The Hotshots koncertezik, szombaton pedig a marosvásárhelyi The Pinwheels és az erdélyi Bagossy Brothers Company gondoskodik a jó hangulatról a Maros-parton, a gokart-pályánál felállított színpadon. A koncertek után szabadtéri buli várja az érdeklődőket, ahol dj-k biztosítják majd a zenét.

A rendezvény bárki számára nyitott, a teljes fesztiválbérlet május 4-ig 50 lejbe, koncertjegyek a helyszínen 15 lejbe (koncertenként) kerülnek, bérleteket elővételben az MMDSZ székházában (Nicolae Grigorescu utca. 15/A) lehet beszerezni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS