Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
13 858
+11
Maros megye
39 224
+57
Kovászna megye
12 840
+38
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 11. 28.
Összes eset
1 776 949
+1377
Elhunytak
56 275
+106
Gyógyultak
1 679 942
+4758
Járványhelyzet számokban

Góbéságok a nagyvilágban – Átszúrt arcú hinduk között

Bálint Kinga Katalin 2014. január 24., 18:13 utolsó módosítás: 2014. január 25., 16:09

Túl van 16 ezredik kilométerén, és már Szingapúrban, az Egyenlítő szomszédságában teker a székelyudvarhelyi Szabó Zoltán, azaz Kobra. Az immár hét hónapja világ körüli útra indult fekvőbringás Malajziában ünnepelte születésnapját, buddhista kolostorokban és iszlám mecseteknél aludt, továbbá jelen lehetett a világhírű Thaipusam hindu fesztiválon, melyet Kuala Lumpurhoz, a fővároshoz közel tartanak.

Góbéságok a nagyvilágban – Átszúrt arcú hinduk között
galéria

A Góbé termékcsalád által támogatott székely bringást Thaiföldön, útközben érte a szilveszter, ugyanis a lányától való búcsúzást követően, azaz már december 28-án továbbindult Bangkokból, az olvasóinktól karácsonyi ajándékként kapott zenéket hallgatva: a téli ünnepek alatt meghosszabbított vízuma mindössze január 7-éig volt érvényes, így addig át kellett érnie a körülbelül ezer kilométerre levő maláj határon. A thai tengerparton különleges élményként élte meg az újév köszöntését. A buddhista régióban más időszámítás érvényes: „itt azért előbbre járnak, mint az európaiak. Buddha születésétől számítják az éveket, és az már 2557 éve volt” – írta a székely bringás. Az újévkor szokásos, gondolatban történő éves összegzésébe nem kevés honvágy vegyült – ezt végül sikerült elhessegetnie. „Valamit tudtak az indiánok. Sátorban lakni, szabadon, majd továbbállni, átadni másnak is a helyet. A világ legszebb pontjain húztam már fel sátramat: több ezer méter magasan, hegyek teraszain, folyók szélén, a tenger partján, friss levegőn. Hiányzik az otthonom, de így is olyan szép ez az életforma” – osztotta meg érzéseit blogján.

Úgy tervezi a 2014-es évet, hogy arra haladjon, amerre nyár van – ennek ellenére sokszor aludt szállásokon, helybélieknél és kolostorokban, sátrazás helyett. A buddhista szerzetesek mindig szívesen fogadták az idegent, becsületesen megvendégelték, de rendszerint később nem igazán foglalkoztak vele: saját dolgaikat végezték. Találkozott azért közülük olyannal, akit foglalkoztatott a biciklis vándorút gondolata, ám szerzetesként nem tehetett eleget vágyának. A muzulmán többségű Malajziában enyhe fenntartásokkal kezelték a keresztény utazót, de végül ott is megengedték neki, hogy náluk töltse az éjszakát.

Szerzetesek okostelefonnal

„A szerzetesek nem olyan tökéletesek, ahogy szeretjük hinni, főleg Thaiföldön, ahol jut pénz dögivel. Én már ilyen gyanakvó székely vagyok, és a huncutságból is ragadt rám. Ez az oka annak, hogy felismerem más gyengeségét is. Kezdjük talán a szegénység hirdetésével. Olyan finom érzékiséggel hirdetik szegénységüket, hogy kitűnnek minden ember közül. A bevállalt szegénység az, hogy földön alszanak, nem birtokolnak semmit. Ma kidobott ágyak vannak a házak előtt, csak be kellene húzni ezeket a kolostor udvarára, és volna fekvőhely. Földön aludni a feltűnősködés jele, nem a szegénységé. Mártírkodni, kínlódni, áldozatokat hozni feleslegesen, én ezt is elítélem. Valószínű, hogy 2500 éve az ágy luxuscikk volt, és ha nem volt, az a szerénység jele volt. A szerénység gyakorlását helyesnek találom, de visszautasítani egy értéktelen ágyat szerintem felesleges. Ezzel ellentétben van okostelefonjuk, tévéjük, amit egész este néznek, de ágyuk, az nem szabad, hogy legyen. Van tetoválása sokuknak, divatja van a ruhájuknak, az oldaltáska színének. Nincs kocsijuk, csak sofőrjük, aki hordozza őket, de ágyuk még mindig nincs. Buddha nem szólt az autókról és okostelefonokról tanításaiban. Természetesen azért nagyon jó emberek, és van mit tanulni tőlük, de ők is emberek, és felfedezhetők a vágyaik, akkor is, ha aprók” – osztotta meg tapasztalatait a székely világutazó

A thaiföldiek szeretik az uralkodót

Mint Kobra beszámolóiból kiderül, Thaiföldön az uralkodó – akit egyszer látott is, hatalmas krémszínű Mercedesben ülve – nagy becsben tartja a vallás gyakorlását, és támogatja azt: jelszava hit és fejlődés, melyet a székely fekvőbringás sok helyütt látott kiírva, és teljes mértékben meg is tapasztalt az országban.

Rengeteg Thaiföldön a zarándokféle, gyalogos utazó, „többségük koszos, mocskos és gyűjtögeti az út szélén talált dolgokat. Kihasználják a társadalom tiszteletét a szerzetesek felé, kéregetéssel jól elvannak. Vannak, akiknek tiszta a tekintetük, szótlanok, szerzetesi ruhában gyalogolnak, járásuk, mozdulataik lassúak” – írta Kobra. Az utazók számára az országban az út mentén ingyenes éjszakai pihenőhelyeket alakítottak ki, internettel, mosdóval, vízzel teli hűtőkkel, konyhával. „A legszebb az egész országban, hogy az emberek szeretik a királyukat. Úgy szeretik, mint a tibetiek a dalai lámát. A legtöbbször használt jelző a jó ember volt. Ilyen tiszteletet emberektől vezetőjük, törvényeik felé talán csak svájci embereknél láttam. A két országban annyi a közös, hogy mindkettő gazdagabb a körülötte levőknél. Lehet, hogy ez kell az embereknek: hogy lássák a szomszéd szegénységét, hogy megszülessen az elégedettség. Az viszont érdekes, hogy a thailföldi emberek hasonlóan gazdagok, mint a magyarországiak, de köztudott, hogy utóbbiakból ömlik a panasz, ami kezdett átáramlani Erdélybe is. Szerintem nehezebb volt keletnek évtizedeken, talán századokon keresztül felzárkózni az európai gazdasághoz, technológiához. Nekünk most sokkal könnyebb dolgunk lenne az internet és könyvek elterjedésével, hogy átvegyük tőlük a gondolkodási formát” – fogalmazta meg a székely bringás.

Kuala Lumpur, a kellemes meglepetés

A maláj mentalitás hasonlóképpen magával ragadta Kobrát, már január 7-én, amikor megérkezett az országba: egyrészt a térképet látva rájött, hogy az utak a nyugat-európaiakhoz hasonlóan jó minőségűek, másrészt a vallási nyitottság és tolerancia nyűgözte le. „Egy utcában elfér a muszlim mecset, a buddhista kolostor és a hindu templom. Láttam már keresztény templomot is meg kínait. Létezik egy új trendi vallás is itt, amit szintén engedélyeztek” – vette észre. Beszámolt továbbá arról, milyen jól összeegyeztethető az iszlám vallás a huszonegyedik századdal: „általában az egyházi vezetőknek rossz információjuk van a külvilágról, főleg Iránban. Itt van internet, nincs kontrollálva, van fejlődés, jók utak és az autók, mégis 5–7 gyerek van a családban és napi ötszöri imádkozás.”

Az országban zajló folyamatos esőzés, némi térdfájás és egy-két kockázatos autópályán történő biciklizés ellenére kellemes születésnapi ajándék várta Kuala Lumpurban: egy hetet töltött a maláj fővárosban, életvidám osztrákok és japánok társaságban. Közösen megnézték egyebek mellett az Iszlám Művészeti Múzeumot, a Petronas-ikertornyokat, amelyek 87 emeletesek és 452 méter magasak, 2003-ig a világ legmagasabb épületeként tartották számon. A társaság közösen ment úszni, enni, sörözni, és még egy reggae-pubba is ellátogattak. A szálláson alkalmuk nyílt megismerkedni egy fölöttébb érdekes vándorral: „a bácsi hetvenhét éves, szakállas japán utazó. Botján csengő jelzi érkezését a folyosón. Nem lát jól, de van Facebook-profilja, ami nem változtatta meg szokását, hogy rendes levelet írjon szeretteinek, barátainak. A bácsika szokásához híven üdvözölte barátait levélben, szám szerint kétszázat” – mesélt róla a székely utazó.

Az aszkétizmus művészete

A Malajziában tartózkodás fénypontja kétségtelenül az volt, hogy az udvarhelyi utazónak alkalma nyílt részt venni a világ egyik legsokkolóbb hindu ünnepén, a Thaipusam fesztiválon – erre január 17-én jutott el újdonsült barátai társaságában. A több millió részvevőt számláló áldozati ünnep lényege az, hogy a vallás gyakorlói önsanyargatással kívánnak megtisztulni, s közülük sokan esnek transzba a szertartás alatt. A Kuala Lumpur közelében, a Batu-barlangoknál megtartott rendezvényről ekképp számolt be: „több órán keresztül jutottunk fel a barlanghoz a nagy tömegen keresztül. A lépcsőkre érve fokozódott az eufória. Pörögtek a dobok, sípoltak a zenészek, az emberek imádságokat kiabáltak, néhányan visítottak. A barlanghoz 272 lépcső vezetett. Nem olyan sok, de a tömeg csak lassan haladt előre. Legtöbben egy kancsó tejet cipelnek fejükön vagy gyümölcsöt. A szenvedéseket bevállalóknak ez valószínűleg hosszúnak tűnhetett. Voltak, akik 3-4 méter magas színes terheket cipeltek, testükbe horgokat akasztva, sokaknak volt átszúrva az arca vagy a nyelve alatti arcrésze.

Sokkoló volt két órán keresztül nyomulni felfelé a tömegben. Fent a barlang hatalmas méreteivel, körülbelül százméteres belmagasságával, rengeteg embert volt képes befogadni. A két oldalról nyitott barlangban nagyjából természetes fény volt, visszhangzott a zenétől, sípoktól, üvöltésektől, sikolyoktól. Kavargott az izzadság szaga a megsavanyodott tej és rothadó virágok bűzével. Tanítók szentelték meg a felérkezőket, locsolták a transzba esőket, ájuldoztak a nők, visítottak. Nekem kicsit színháziasnak tűnt a sok ájuldozás, de azt egyedül a főszereplő tudja, hogy menyire volt igazi. Székely hozzáállásom nehezen nyeli le a transzba esés valódiságát, de ha nekik jó, hát üsse kő, az ő bajuk. Az ide érkezők közül vannak, akik kopaszra nyiratkoznak, és sokan mezítláb teszik meg a felfelé vezető utat, ezért több ezer papucs marad gazdátlanul.”

A feledhetetlen élményeket maga mögött hagyva már Szingapúrban karikázik az utazó, újabb élményeiről hamarosan ismét tudósítunk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport