Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Mikulás-járás a Gyimesekben

Iochom Zsolt 2011. december 04., 19:51 utolsó módosítás: 2011. december 05., 16:38

December 4-én, vasárnap immár tizedik éve járt Mikulás a Gyimesekben Csilip Árpád vállalkozó jóvoltából. A bánpataki, a szalamási és a bükkhavasi templomban a szentmise végén mintegy hétszáz csomaggal ajándékozta meg a két Mikulás a gyerekeket és az időseket.

Tekintse meg fotógalériánkat!

Tízéves hagyománya van annak, hogy a Mikulás-napjához legközelebb eső vasárnapon ajándékcsomaggal lepik el a gyerekeket és az idős özvegyeket. Minden évben hétszáz csomagot készítenek, elsősorban, hogy megörvendeztessék a gyerekeket, másrészt, hogy az özvegy idősek is kapjanak apró figyelmességeket.

„Az előző években önerőből oldottam meg a hétszáz ajándék anyagi költségeit, idén bevontam saját cégemet is” – tudtuk meg Csilip Árpád ötletgazdától, a Fatányéros Panzió tulajdonosától.

Nagy volt az öröm a bükkhavasi templomban

„Olyannyira hagyománnyá vált a Mikulás-járás, hogy a gyerekek minden decemberben kérdezik a pap bácsit, hogy ugy-e jön az idén is a Mikulás. Szokta azzal ijesztgetni őket, hogy ha rossz jegy van, vagy nem voltak jók, akkor nem jön a Mikulás” – mesélte Csilip Árpád.

Vasárnap 9 órától a bánpataki templomban, 11 órától a szalamási templomban, majd a 13 órától kezdődő szentmise végén a bükkhavasi templomban osztott ajándékot a két Mikulás. A hétszáz ajándékcsomagban csoki, nápolyszelet, keksz és csokimikulás várt a gyerekekre, a fiúknak pedig még virgácsot is adtak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS