Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Vádalkut kötött a Maros megyei pópa, íme a büntetése

Székelyhon 2018. szeptember 19., 18:30
HIRDETÉS

Vádalkut kötött Cristian Pomohaci volt ortodox pap a főügyészség ügyészeivel. Az egyezség értelmében folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette miatt egy év felfüggesztett börtönbüntetést rónak ki rá, és kilencven nap közmunkát kell végeznie – tudósít az Agerpres hírügynökség.

Az országos román televíziók is felkapták a mosoni pap ügyét, egy időben sok újságíró megfordult a településen. Archív Fotó: Bakó Zoltán

Az ügyészek szerint 2012 januárja és 2017 októbere között a népdalénekesként is ismertté vált volt pópa a reálisnál 684 487 lejjel (152 883 euróval) kevesebb jövedelmet vallott be az adóhatóságnak, 136 572 lejjel károsítva meg így az államot. Jövedelme a tulajdonában levő tizenegy ingatlan bérbeadásából származott.

A főügyészség szerdai tájékoztatása értelmében Pomohaci kifizette az okozott kárt. Az ügyészekkel kötött vádalku értelmében folytatólagosan elkövetett adócsalás miatt

egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélik,

ugyanakkor kilencven nap közmunkát kell végeznie.

HIRDETÉS

Pomohaci ellen kiskorúak szexuális kizsákmányolás céljából történő toborzásának gyanúja miatt is vizsgálatot indított a marosvásárhelyi ügyészség egy hangfelvétel megjelenése nyomán. Később ezt az ügyet is átvette a főügyészség. A nagyszebeni érseki konzisztórium örökre eltiltotta a papságtól a korábban a Maros megyei Székelymosonban szolgáló pópát.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS