Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Készülnek a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiváljára

Barabás Hajnal 2018. július 12., 23:04 utolsó módosítás: 2018. július 13., 09:21
HIRDETÉS

Vendéglátóipari cégek jelentkezését várják a második Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválra, amelyet a Csíkszeredai Városnapok részeként szerveznek meg augusztus 3-5. között a Sapientia egyetem mögötti parkolóban.

Helyi termékekkel, ételekkel rukkolhatnak elő a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválján. Archív Fotó: Gecse Noémi

„Újdonság, hogy az idei Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválján színpad is lesz, amelyen a résztvevő vendéglátóipari egységek ételeinek zsűrizése mellett zenés produkciókat is láthat, hallhat majd a közönség” – újságolta el Mezey Zsolt, a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás elnöke a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, helyi és magyarországi előadók lépnek majd fel, többek között a csíkszeredai Party Cover Band, a székelyudvarhelyi Laczkó Evelin Vivien, illetve a magyarországi Rudán Joe. A fesztivál programkoordinátora ehhez kapcsolódóan továbbá kiemelte,

várják olyan kezdő, fiatal zenekarok, előadók jelentkezését, akik megmutatnák magukat a színpadon, a szervezők ugyanis biztosítanának számukra lehetőséget erre a délutáni időpontokban.

HIRDETÉS
Még lehet nevezni

„Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk tavaly a cégektől, többen közülük idén is beneveznek a fesztiválra. Ugyanakkor fontos tudni, hogy még vannak további helyek a vendéglátóipari egységek számára, várjuk jelentkezésüket” – mondta Márk Dezső, önkormányzati képviselő, aki maga is kiveszi részét a szervezésből. Mint magyarázta,

olyan székelyföldi látványkonyhák, éttermek, vendéglők jelentkezésére számítanak, amelyek amellett, hogy eladásra kínálják székely ízvilágú ételeiket, termékeiket, szakmai zsűri előtt is készek megmérettetni gasztronómiai tudásukat.

Az érintettek a további részletekről a 0736-883 803-as telefonszámon érdeklődhetnek, a kezdő zenekarok szintén ezen az elérhetőségen tudhatnak meg többet a fellépési feltételekről.

Cél a turisták bevonzása

„Tavaly sikerült a fejlesztési társulással közösen olyan fesztivált szervezni, amely megváltoztatta, civilizáltabbá tette a városnapok látványvilágát” – jellemezte a kezdeményezést Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere, aki hozzáfűzte,

nem utolsó szempont az sem, hogy a fesztivál révén a vendéglátásból származó jövedelem a térségben marad.

Ugyanakkor elmondta, hogy tavaly többnyire sepsiszentgyörgyi vállalkozások vettek részt a fesztiválon, azonban reméli idén több csíki cég is benevez a rendezvényre.

Képalá: Helyi termékekkel, ételekkel rukkolhatnak elő a Székely Ízek Gasztronómiai Fesztiválján

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS