HIRDETÉS

Egyesület a vadaspark működtetéséért

Nagy D. István 2012. november 19., 17:57

A sugásfürdői vadaspark és a rétyi látogatóközpont működtetése lesz a feladata annak a közhasznú egyesületnek, amelynek létrehozásáért négy háromszéki önkormányzat is társult.

Pénteken, november 16-án hagyta jóvá Kovászna Megye Tanácsa, valamint Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a két különálló, de összefüggő határozattervezetet, amely a Vadon Egyesület létrehozását alapozza meg. A civil szervezetnek négy alapító tagja van, a már említett két testületen kívül az árkosi és a rétyi önkormányzatok.

Az egyesület elsődleges célja, hogy a Sugárfürdőre tervezett vadasparkot, illetve a Sepsiszentgyörgyön, az integrált városfejlesztési projekt keretében már kialakítás alatt álló vadászmúzeumot működtesse. Emellett a megyei önkormányzatnak van egy, a Rétyi Nyír Természetvédelmi területre tervezett látogatóközpont építését célzó pályázata, és az elképzelés szerint az egyesület révén ennek működtetése is megoldódna.

A szervezet székhelyéül a megyeszékhelyi Lábas Ház szolgál, alaptőkéje pedig 150 ezer lej, mely összegnek 74 százalékát Sepsiszentgyörgy önkormányzata, 24 százalékát Kovászna Megye Tanácsa, a maradék két százalékot pedig – egyenlő arányban – a két község biztosítja. Az egyesület fenntartási költsége évente 250 ezer lej, amit az alaptőkével azonos arányban biztosítanak az alapító tagok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS