HIRDETÉS

Vasárnap eldől: önállósodhat-e Bánkfalva

Rédai Botond 2010. március 18., 19:34 utolsó módosítás: 2010. március 18., 19:37

Községük élete szempontjából sorsdöntő naphoz érkeztek a csíkszentgyörgyiek. Vasárnap – március 21-én – ugyanis az urnákhoz várják a helybélieket, a referendum azt hivatott eldönteni, független községet alkothat-e Bánkfalva Csinóddal, Kotormánnyal és Egerszékkel együtt.

Fotó: Kristo Robert

Amint azt György József polgármestertől megtudtuk, a szavazóközpontok 8–20 óra között állnak a lakosság rendelkezésére. A voksolók egyetlen szavazólapot kapnak kézhez, amelyen az „igenre” vagy a „nemre” kell üssék a pecsétet, azon kérdés válaszaként, hogy egyetértenek-e Bánkfalva leválásával és adminisztratív határaival. A referendum abban az esetben lesz érvényes, ha a község lakosainak fele, plusz egy személy leadja szavazatát. A leválás pedig akkor tekinthető elfogadottnak, ha a megjelentek ugyanilyen arányban választják az „igent”.

Hat szavazóközpontot alakítanak ki

A március 21-re kiírt népszavazás alkalmával hat szavazókörzetet alakítanak ki. A csíkszentgyörgyiek a Gál Sándor Általános Iskolában, a menaságújfalviak a helyi kultúrotthonban, a menasági, gyürkei, csobányosi és pottyandi lakosok a menasági kultúrotthonban, a bánkfalviak és kotormányiak a bánkfalvi Márton Ferenc Általános Iskola épületében, az egerszékiek és csinódiak pedig saját kultúrotthonaikban járulhatnak az urnák elé 8–20 óra között.

Községük sorsáról döntenek a csíkszentgyörgyiek
Március 21-én döntheti el Csíkszentgyörgy község lakossága, egyetért-e azzal, hogy Bánkfalva – Csinóddal, Egerszékkel és Kotormánnyal együtt – elinduljon az önállósodás útján. A március 21-ére kiírt népszavazás előtt, annak rendje és módja szerint forr a hangulat a településen, minden kapuban ez a téma uralja a beszélgetéseket.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
3 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS