Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
„…igenis ki szokták lőni”
Kozán István

2021. május 10., 12:01

„…igenis ki szokták lőni”

Az elmúlt napok közbeszédét „letarolta” egy székelyföldi medve kilövése körül kibontakozott hisztéria. A nyilatkozatok, az információk azonban igencsak egyoldalúra sikeredtek – a környezetvédelmi miniszter például folyamatosan csak azt merte mondani, amit a környezet- és állatvédő civil szervezetek hallani akartak –, ezért arra tettünk kísérletet, hogy a kérdést egy kissé tágabb megközelítésben is láttassuk. Nyilván túl azon, hogy mi is várjuk, tisztázódjon végre, mi is történt a háromszéki Ozsdola közelében, ahol állítólag még márciusban egy törvénytelenül szervezett trófeavadászaton nem az engedélyezett problémás egyedet, hanem egy kapitális hímet lőttek ki.

Két kérdés: két válasz

Megkeresésünkre a névtelenséget kérő szakmai forrásunk rögtön a téma közepébe vágott.

Az Artúr medve körüli bonyodalom épp jó apropó arra, hogy újra feltegyük a kérdést: a vadkárokat szenvedő gazdák a fontosak vagy a medvepopuláció?

Mert amennyiben fontosak a gazdák, akkor a károsultak miért nincsenek évek óta kifizetve? Régen valóban elég tisztességesen fizettek – egy elpusztított tehénért akár négyezer lejt is –, de az elmúlt három évben egyetlen térségbeli kifizetés sem történt. Tehát nyilvánvaló, hogy a gazdák nem fontosak.”

„Ha a medveállomány a fontos – folytatta –, akkor feltétlenül tudni kell, hogy ezeket az idősebb korú medvéket igenis ki szokták lőni, többek között azért, mert ezek már túl nagyra nőttek, azaz túl dominánsak.

Már a saját fajtájukra is veszélyesek, ugyanis a kanmedve öldösi a bocsokat, mert a nőstény mindaddig nem tüzel, amíg bocsokat nevel. Egy ilyen óriásmedvével szemben egyetlen nőstény sem tudja megvédeni a bocsait.

Ha valóban állatvédők vagyunk, és csak a medve érdeke számít, akkor tudnunk kell azt is, hogy a medvepopuláció – tehát Artúr »közössége« – ujjongva vette tudomásul, hogy Artúr elpusztult.”

Vadásztársaságok jövőképe

A vadászatban is jártas forrásunk a téma kapcsán továbbment. Szerinte jelen esetben az is kérdés, hogy miért hozták létre, tehát miért teremtették meg a jogi keretet a vadászegyesületek létrehozásához, ha gyakorlatilag évek óta be akarják tiltani Romániában a vadászatot. És miből is tudnak megélni az egyesületek?

„A válasz nagyon egyszerű: csak abban az esetben tudja fenntartani magát egy vadásztársaság, ha időnként medve- és szarvasvadászatokat szervez. Nincs más bevételi forrása: a hiúz okkal védett állat, farkasvadászatot pedig szinte lehetetlen a siker reményében szervezni. Meghívhatsz ugyan bárkit farkasvadászatra, de ha nem a hátsó udvaron neveled a farkast, akkor nem tudod garantálni, hogy a farkas oda is jön, ugyanis rendkívül nehezen vadászható állat.

Ha tehát betiltják a medvevadászatot (ami évek óta be van fagyasztva, tehát szinte-szinte tiltott), akkor csak a szarvasvadászat marad, abból azonban egy vadászegyesület nem tudja fenntartani magát. Ezek a tiltások mondhatni arról a szándékról szólnak, hogy visszaállamosítsák a vadászatot

– tekint a nem túl fényes jövőbe a székelyföldi vadász, majd folytatja: „ha a folyamatot tágabb kontextusban nézzük, láthatjuk az irányt, azaz minél kevesebb embernek legyen fegyvere, ne legyenek magánegyesületek (utoljára, amikor az állam komolyan foglalkozott a vadászattal, akkor Ceaușescu negyvenesével lőtte le az artúrokat), és nem utolsósorban elhallgatni a medvekárokat (tegyél ki inkább mérget az istálló mellé), mert úgyse lesznek kilőve a medvék”.

Civilek lobbiereje

A tavalyi parlamenti választások kampányában jó volt hallani az RMDSZ-es politikusok, például Tánczos Barna részéről egyfajta határozottságot az egyre több székelyföldi gazdát érintő vadkárkifizetések és a vadásztársaságok fennmaradását elősegítő kilövési kvóták kérdésének rendezésével kapcsolatban. Mostanra azonban ezeket az ígéreteket odanyomta Artúr súlyos teste. Pedig elég lenne, ha Tánczos csak azokat a számokat ismételgetné a környezetvédőknek és az őt kérdező újságíróknak (miközben természetesen beszámolna a vélhetően törvénytelenül szervezett trófeavadászat körüli vizsgálatok fejleményeiről), amelyeket az általa vezetett környezetvédelmi tárca két esztendővel ezelőtt gyűjtött be:

a becslés szerint az országban 6450 és 7200 között lehet a vadon élő medvék száma, az optimális egyedszám azonban legtöbb 4000 lenne.

Romániában a medveállomány szabályozását hevesen ellenzik a környezet- és állatvédő szervezetek, amelyek szerint a vadásztársaságok üzleti érdekei állnak a szabályozási kérések hátterében – ami igaz is, mint ahogy fentebb már jeleztük. A civil szervezetek hangja valóban messze elhallatszik.

Velük szemben a vadásztársaságok, főleg a székelyföldiek lobbiereje gyakorlatilag nulla.

Ha semmi sem változik, akkor nem kell már sokat várni, és bevételhiányuk következtében szép lassan leteszik a puskákat a vadászok. És akkor örülhetnek majd a civil szervezetek, bonthatják a finom aranycímkés pezsgőket.

Őket ugyanis hidegen hagyja, hogy ki fogja kilőni azokat a medvéket, amelyek még közelebb merészkednek a székelyföldi lakott területekhez.

5 HOZZÁSZÓLÁS
A vadásztársadalmat is megosztotta a Kovászna megyei medvekilövés ügye
Széchely István 2021. május 10., hétfő

A vadásztársadalmat is megosztotta a Kovászna megyei medvekilövés ügye

Még a vadászok sincsenek azonos állásponton a Kovászna megyében, egy osztrák herceg által kilőtt medve ügyével kapcsolatban, a lapunk által megszólaltatott egyik szakember szerint teljesen megosztotta a vadásztársadalmat az eset, amitől napok óta hangos a hazai sajtó.

Költségcsökkentés a helyi rendőrségnél és a Tourinfo irodánál is
Kovács Eszter 2021. május 10., hétfő

Költségcsökkentés a helyi rendőrségnél és a Tourinfo irodánál is

Jelentős költségcsökkentést kért és kapott Székelyudvarhely önkormányzati képviselő-testülete a városvezetéstől: a megtervezettekkel szemben összesen 1,7 millió lejjel kevesebből gazdálkodik majd idén a helyi polgármesteri hivatal. A fenntartó mellett jelentős összegektől esik el a helyi rendőrség és a Tourinfo iroda is.

 Csíksomlyói búcsú: még nem tudni, hogy kik jöhetnek
Iszlai Katalin 2021. május 10., hétfő

Csíksomlyói búcsú: még nem tudni, hogy kik jöhetnek

A jelenleg érvényben lévő előírások szerint tilos búcsújárásokat rendezi, ezért a csíksomlyói eseményt egyházi rendezvényként szervezhetnék meg, amire csak a helybéliek, tehát kizárólag a csíkszeredaiak mehetnének el. Vannak azonban más lehetőségek is.

A székelyföldi óvodák is megérzik a születések számának csökkenését
Hajnal Csilla 2021. május 10., hétfő

A székelyföldi óvodák is megérzik a születések számának csökkenését

A születések száma évről évre fokozatosan csökken Romániában. Bár Székelyföldön nem nagy a visszaesés, de van, ahol az óvodáskorú gyerekek létszámváltozásai is alátámasztják ezt a tendenciát. Kovászna megyében például ezer óvodással van kevesebb idén, mint öt évvel ezelőtt.

Gyanakvással tekint a magyarokra és a védőoltásokra is a románok többsége
Iszlai Katalin 2021. május 09., vasárnap

Gyanakvással tekint a magyarokra és a védőoltásokra is a románok többsége

A magyarokkal és a koronavírus elleni védőoltással szemben is bizalmatlan a románok többsége egy friss kutatás szerint. Az ország lakosságának több mint fele úgy véli, hogy Magyarország célja Erdély elszakítása Romániától, és a vakcinák szerintük nem képesek megállítani a járványt.

Ittasan, jogosítvány nélkül hajtott ki a főútra, baleset lett a vége
Székelyhon 2021. május 09., vasárnap

Ittasan, jogosítvány nélkül hajtott ki a főútra, baleset lett a vége

Megpróbált elmenekülni a vasárnap kora esti, Csíkszentkirály melletti baleset helyszínéről egy csíkszentimrei férfi, miután a főútra kitérő autója nekicsapódott egy madarasi házaspár járművének.

Egy család három tagja sérült meg Csíkszentkirály közelében
Székelyhon 2021. május 09., vasárnap

Egy család három tagja sérült meg Csíkszentkirály közelében

Két autó ütközött az E578 jelzésű európai út Csíkszentkirály és az Akó-kapu közötti szakaszán vasárnap kora este, a mentőegységek három személyt szállítottak kórházba.

 Így vagy úgy, de mindenütt megszabadulnak a roncsautóktól
Simon Virág 2021. május 09., vasárnap

Így vagy úgy, de mindenütt megszabadulnak a roncsautóktól

A helyi lehetőségekhez mérten próbálják megszabadítani a közterületet az ottfelejtett roncsautóktól a székelyföldi városokban. Van, ahol elvontatják és elkobozzák, van, ahol elvontatják, de ha kéri a tulajdonos, visszaadják, és olyan is van, ahol jelentős pénzbírságot rónak ki a tulajdonosra.

Júniusig várni kell a Víkendtelepen lévő medencék feltöltésére
Simon Virág 2021. május 09., vasárnap

Júniusig várni kell a Víkendtelepen lévő medencék feltöltésére

Marosvásárhelyen hagyományosan május elsején nyitották meg eddig a város közkedvelt szabadidőközpontját, a Víkendtelepet. Idén azonban a járványügyi helyzet ezt nem tette lehetővé, így előre láthatóan június első felében töltik fel a medencéket és a csónakázót is.

Gyimesközéplokon víz- és csatornahálózat építése kezdődik
Kovács Attila 2021. május 09., vasárnap

Gyimesközéplokon víz- és csatornahálózat építése kezdődik

Néhány hét múlva munkához lát a kivitelező Gyimesközéplokon, elkezdődik a községben az ivóvíz- és szennyvízhálózat építése. Két év alatt kell befejezni a beruházást, amelynek költségei az emelkedő anyagárak miatt lehet, hogy nagyobbak lesznek a tervezettnél.

Vélemény
Etnocentrizmus
Kozán István: Etnocentrizmus

Kérdés, hogy valóban szükség(ünk) van ezekre az elismerő szavakra, mondatokra, újságcikkekre, televíziós ...

Március 15.: Ne csak nézz, láss is!
Szőke László: Március 15.: Ne csak nézz, láss is!

Minden ünnep alkalom. Lehetőség, hogy kettőt hátralépjünk, és távolabbról tekintsünk arra, ...

Tűzvész: a szerencsétlenségben rejlő lehetőség
Szőke László: Tűzvész: a szerencsétlenségben rejlő lehetőség

Ez nemcsak szerencsétlenség, hanem lehetőség is: akár székelyföldi összefogással mintamegoldás ...

Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport