HIRDETÉS

Nem tudta legyőzni a Medicina a Bukaresti CSM-t

Horváth Bálint Ottó 2016. április 09., 16:42 utolsó módosítás: 2016. április 09., 16:53

A karácsonkői sportcsarnokban megrendezett női röplabda Románia-kupa négyesdöntőjének második elődöntőjében a Marosvásárhelyi Medicina négy játszmában kikapott a Bukaresti CSM-től.

Fotó: Haáz Vince

Nagy esélyesként és kiváló formában várta a találkozót a fővárosi együttes, ugyanis a bajnokságban mindkét mérkőzést megnyerte a vásárhelyiek ellen, ráadásul nemrég a Challenge Kupa elhódításával történelmet írt: a hazai sportág első nemzetközi kupagyőzelmét aratta. A döntőben éppen az a török Idman Ocagi Trabzon volt az ellenfele, amely a szezon elején kiejtette a Medicinát a Challenge Kupa selejtezőjének számító Balkán Kupából.

Atanasz Petrov együttese abban bízhatott, hogy miután az előző körben már legyőztek egy nehéz ellenfelet, a Bákói Ştiinţát, Bukarest ellen is sikerülhet a bravúr, illetve a semleges pályán esélyük lehet a továbbjutásra.

A pénteki találkozón kiegyenlített volt a játék a nyitójátszmában, amelynek közepéig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ezután hárompontos lépéselőnybe került a bukaresti együttes, és a szett végéig magabiztos játékkal vezetést szerzett. Jól kezdte a második játékrészt a Medicina, az elején 10:4-re elhúzott. A folytatásban tartották előnyüket a vásárhelyiek, azonban a CSM fokozatosan dolgozta le hátrányát, és 18:18-nál kiegyenlített. Ezután szoros volt a küzdelem, majd Atanasz Petrov tanítványai négy játszmalabdát elrontottak, de végül megnyerték az utolsó két fontos pontot, ezzel kiegyenlítettek.

A harmadik szettben a fővárosiak magukhoz vették az irányítást, és az elejétől vezetéshez jutottak. Megpróbált felállni a többet hibázó vásárhelyi együttes, azonban semmi esélye nem volt a kiválóan játszó CSM-vel szemben, amely fölényes különbséggel másodszor is előnybe került.

Feljavult a Medicina játéka a negyedik játszmára, az első labdamenetekben tartotta a lépést ellenfelével. Ezt követően hátrányba kerültek a vásárhelyiek, és a végéig az eredmény után futottak, de nem tudtak felállni. A Bukaresti CSM az utolsó két játékrészben kiegyensúlyozott teljesítménnyel győzött, ezzel bejutott a döntőbe, a Medicinának pedig maradt a vigasz, hogy története során először vehetett részt a kupasorozat négyesdöntőjében.   

A másik elődöntőben a CSM Târgoviște kétszettes hátrányból fordítva legyőzte a bajnoki címvédő Balázsfalvi Albát, ezzel a Dâmbovița megyei együttes játszik a Bukaresti CSM-vel a kupagyőzelemért, a vasárnap 12 órától kezdődő döntőben.

Női röplabda Románia-kupa, négyesdöntő, elődöntő:
Marosvásárhelyi Medicina–Bukaresti CSM 1–3 (19:25, 26:24, 16:25, 16:25)
Medicina: Zburova, O. Medic, Petra, Perovics, Kecman, Sz. Medics, Ispas, Franchin, Molnár, Teianu, Babaş. Edző: Atanasz Petrov.
Bukarest: Bacșiș, Majstorovics, Karakasheva, Pincerato, Faleș, Pihlajamaki, Tătaru, Ruzzini, Susics, Cărbuneanu, Ivanciu, Ozun, Roșca. Edző: Francois Salvagni.
Vezették: Tudor Pop (Kolozsvár), Lucian Năstase (Galac).

A másik elődöntőben:
Balázsfalvi Alba–CSM Târgoviște 2–3 (25:23, 25:15, 24:26, 21:25, 12:15)

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS