HIRDETÉS

Felcsíkon székely hokiban gondolkodnak

Dobos László 2015. május 11., 08:32 utolsó módosítás: 2015. május 11., 09:15

Kellemes környezetben, a csíkmadarasi Zsigmond Malom Fogadóban tartott idényzáró beszámolót a Felcsík SK. Az újságírókkal való beszélgetést követően a szülőknek ismertették a klub megvalósításait, illetve rövid és hosszú távú terveit.

Nagy Attila, a Felcsík SK menedzsere elmondta, céljuk az utánpótlás-nevelés, az, hogy a felcsíki településekről minél több gyermek sportoljon. „Embereket akarunk nevelni, s csak azután sportolókat” – hangzott el. A Felcsík SK-nak jégkorong, illetve mű- és gyorskorcsolya szakosztálya van, ahol közel 150 gyermek készül rendszeresen. A karcfalvi műjégpálya már két éve nem veszteséges – tudtuk meg Nagy Attilától, aki elmondta, hogy a Felcsík SK a 2014/15-ös idényben 38 900 eurós költségvetésből gazdálkodott, ennek az összegnek 56 százaléka a közbirtokosságoktól és szponzoroktól érkezett, 28 százaléka tagsági díjakból, 15 százalék pedig a szülői hozzájárulás.

Ifj. Antal Előd, a Felcsík SK jégkorong szakosztályának technikai igazgatója kitért mind a négy korosztálynál (U8, U10, U12 és U14) az elvégzett munkára, az eredményekre, elmondta, hogy mind a négy csapattal részt vettek a román bajnokságban, illetve az Erdélyi Ligában, az U12-esekkel pedig a magyar bajnokságban is. Több nemzetközi tornán remekeltek, egyik ilyen torna a bolzanói volt, ahol a felcsíkiakra épített székely válogatott az előkelő második helyen végzett.

A következő idényre merészebb célokat tűztek ki, öt csapattal szeretnének részt venni a román bajnokságban, az eddigiek mellett az U16-osokat is benevezik. A jövő idényre tervezett költségvetésük 85 ezer euró.

Hosszú távon is gondolkodnak a Felcsík SK-nál, itt a cél az, hogy minden ifjúsági korosztályban részt vegyenek a magyar és a román bajnokságban, a Felcsík SK sportolói köré jó menedzsmentet építeni annak érdekében, hogy minden gyerek kerüljön képességeihez viszonyítva a legmegfelelőbb helyre. A célok között szerepel a személyiség és a nemzeti öntudat fejlesztése, illetve az itthon maradásra biztatás. A következő tanévben is fognak működni sportolói osztályok Karcfalván. Campus építésen is gondolkodnak Nagy Attiláék, 2016-től kezdődően sportpályák, 200 férőhelyes bentlakás, rehabilitációs központ és metodikai terem létesülne a karcfalvi műjégpálya környékén. „Székely jégkorongban gondolkodunk, jó partnerséget ápolunk és fogunk ápolni Csíkszeredával és Gyergyószentmiklóssal is” – mondta Nagy Attila.

A sajtótájékoztató végén bemutatták a „Sok kicsi sokra megy\" elnevezésű támogatói csomagokat. A 2015/16-os idényben a Felcsík SK támogatói négy (bronz, ezüst, arany és gyémánt korong) csomag közül választhatnak, ki-ki lehetőségei szerint támogathatja a felcsíki jégkorong- és korcsolya-utánpótlást.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
13 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS