Egyéb sportok
Imperial Wet
Kosárlabda

Székely maraton a csíki városnapokon

Dobos László 2016. július 26., 11:52 utolsó módosítás: 2016. július 29., 10:34

Augusztus 7-én, a Csíkszeredai Városnapok keretében rendezik meg a Székely maratont. A tizenötödik alkalommal sorra kerülő utcai futóverseny a Székely szupermaratonnak az utódja, viszont a táv csökkent: a három évvel ezelőtti 46 km helyett 42 kilométert szaladnak a versenyzők.

Székely maraton a csíki városnapokon
galéria
Fotó: Gecse Noémi

Az augusztus 7-én reggel 9 órakor kezdődő verseny rajtja a csíkszeredai Vár téren lesz, az útvonal: Csíkszereda–Csíkszentkirály–Csíkszentimre–Csíkszentsimon–Csatószeg–Verebes–Tusnád–Verebes–Csatószeg–Szentsimon–Szentimre–Szentkirály–Csíkszereda. Az ellenőrző- és váltópontok 10,5 kilométerenként találhatók. A versenyre csak azok nevezhetnek be, akik 2016. augusztus 1-jéig betöltötték a 14. életévüket, és akik elismerik, illetve elfogadják a versenyszabályzatot. Beiratkozni részvételi lap alapján lehet augusztus 1-jéig, a benevezési űrlap letölthető innen. Ugyanakkor a versenybíróságnál orvosi bizonylatot kell leadni, amiből kiderül, hogy az illető sportoló egészséges. Azok a versenyzők, akik nem mutatják be az orvosi igazolásukat, illetve ez irányú nyilatkozatot nem töltenek ki, nem indulhatnak a maratonon.

A verseny pénzdíjas, az egyéni sportolók részvételi díja 10 lej, a váltóknak 40 lej csapatonként, az U18-as korosztályú váltóknak pedig 20 lej. Minden versenyző 2016-os emlékérmet kap a szervezőbizottságtól. Az egyéni verseny első hat, illetve a váltóverseny első három helyezettje pénzdíjban részesül.

A maratonra egyénileg vagy a 4×10,5 km-es váltó tagjaként lehet benevezni. A vegyes összetételű váltókat a férfi staféták között rangsorolják. A váltók esetében a nőknél és a férfiaknál is több korcsoportot díjaznak: nyílt verseny (open), U18 (a váltó minden tagja 18 éven aluli, de 14 évnél idősebb), U20 (a váltó minden tagja 20 éven aluli, de 14 évnél idősebb), M35 (a váltó minden tagja 35 évnél idősebb) és Master (a váltó minden tagja 35 évnél idősebb, és a négy váltótag összeadott életkora meghaladja a 180 évet).

A versenytáv leszaladására egyéniben a 6 órás, a váltók esetében pedig a 4 és fél órás időkeretet szabták meg a szervezők. A határidő után érkező versenyzőket nem várják be. Az eredményhirdetést augusztus 7-én délután 3 órára tervezték, és erre a csíkszeredai Vár téren kerül majd sor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS