HIRDETÉS

Babahordozó Hét Csíkszeredában

Péter Beáta 2010. szeptember 29., 18:32

Második alkalommal szervezik meg Csíkszeredában a Babahordozó Hetet. Az idei rendezvény a III. Nemzetközi Babahordozó Hét részeként, az Ölelés Babahordozó Szakmai és Érdekvédelmi Egyesülettel (röviden Ölbebaba) együttműködve jött létre.

Az egyesületet olyan édesanyák hozták létre, akik gyermekeiket maguk is hordozzák, és már évek óta azon munkálkodnak, hogy minél több családdal megosszák a babahordozás élményét, közvetítsék annak fontosságát. Céljuk a babahordozás népszerűsítése és a hordozással kapcsolatos tévhitek eloszlatása. Olyan tiszteletbeli tagokat tudhat soraiban, mint prof. dr. Bagdy Emőke, Ónodi Ágnes, dr. Ranschburg Jenő vagy Turi Nagy Éva.

Erdélyben Csíkszeredán kívül még három városban szervezték, illetve szervezik meg a Babahordozó Hetet: Marosvásárhelyen, Szatmárnémetiben és Nagyváradon. A Hét során az érdeklődők megismerhetik a babahordozást, a gondoskodásnak ezt a természetes, testi-lelki biztonságot nyújtó és igen praktikus módját.

Csíkszeredában október 1-én és 2-án kerül sor a rendezvényre a Hargita Megyei Kulturális Központ épületének alagsorában.

Péntek 11 órától hordozós sétára és szórólap-osztogatásra kerül sor. A rendezvény keretében számos baba-mama tematikájú előadást lehet meghallgatni. Pénteken Pálffy Zsuzsanna A hordozás lelki oldala címmel tart előadást 16 órától, majd ezt követi András Margit főnővér előadása, aki a szoptatás fontosságáról beszél. 18 órától a jelenlévők a hordozók széles skálájával ismerkedhetnek meg, sőt ki is próbálhatják azokat. Szombat délelőtt 11 órától a gyerekek számára Tőzsér Kinga tart kézműves foglalkozást. Délután 4 órától beszélgetésre kerül sor a helyes hordozásról dr. Gaál László ortopéd orvossal. 17 órától dr. Ábrahám Beáta előadását a szoptatás melletti hozzátáplálásról, míg 18 órától Albert Csilla előadását lehet meghallgatni a mosható pelenkákról. Az előadások után ismét lehet babahordozókat próbálni.

A szervezők minden érdeklődőt, családot szeretettel várnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS