HIRDETÉS

Lehet pályázni a pedagógusi érdemfokozatokra

Dávid Anna Júlia 2017. január 05., 21:45 utolsó módosítás: 2017. január 05., 23:11

Érdemfokozatra és azzal együtt jelentős bérkiegészítésre pályázhatnak nemsokára a pedagógusok, valamint az iskolai kisegítő személyzet. Az érdemfokozat öt éven át az alapfizetés 25 százalékos növekedésével jár, ezt tavaly mintegy hatvan udvarhelyszéki pedagógus kapta meg.

Fotó: Szigeti Vajk István

Az érdemfokozatért folyó versenyben azok az állami oktatási rendszerben dolgozó tanárok vehetnek részt, akik legalább négyéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, valamint 2011 szeptembere és 2016 augusztusa között kiemelkedő eredményeket értek el az iskolaelhagyás visszaszorításában, illetve segítették a különleges ellátásra szoruló gyerekek beilleszkedését a közoktatásba – adta hírül az Agerpres hírügynökség.

A pályázóknak emellett minden évben nagyon jó minősítést kellett elérniük. Az érdemfokozatok idén szeptember elsejétől érvényesek, és azok a tanügyi alkalmazottak, akiknek augusztus 31-éig érvényes érdemfokozatuk van, újból jelentkezhetnek a versenyre.

Megyeszinten a tanügyben dolgozó pedagógusok 16 százaléka kaphatja meg az érdemfokozatot, ezt minden évben újraszámolják, és kivonják azokat, akik már jogosultak a bérkiegészítésre, így a fennmaradt helyekre lehet pályázni – tudtuk meg Görbe Péter megyei főtanfelügyelőtől. Udvarhelyszéken az elmúlt évben hatvanegy pedagógus kapta meg az érdemfokozatot, így jelenleg 241 pedagógus kapja a 25 százalékos bérkiegészítést.

Az elmúlt évben megyeszerte összeessen 179 helyre lehetett pályázni. Az idén fennmaradt helyek számát február 13. és 20. között állapítja meg a tanfelügyelőség, majd közli a tanintézményekkel. A pályázatokat március elsejétől várják, végleges eredményekre pedig augusztus 21-én számíthatnak a pedagógusok.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS