HIRDETÉS
Dávid Anna Júlia 2017. november 24., péntek

Tudunk egy helyet, ahol kideríthető, milyen frekvenciájú csengőhangot nem hall meg a tanár

Az életkor előrehaladtával változik a hallás, így felvetődik a kérdés, milyen típusú csengőhangot érdemes beállítani, hogy azt a tanár biztosan ne hallja meg. Ám ez csak egy a sok különlegesség közül, amivel az udvarhelyi városi könyvtárban szolgálhatnak, miután számos érdekes dolgot beszereztek.

Dávid Anna Júlia 2017. november 20., hétfő

Kudarctörténetek a sikersztorik mögött

Pályaválasztás előtt álló diákokat bombáztak sikertörténetetekkel, motivációs előadás formájában a MIT – Magyar Ifjúsági Tanács által szervezett Dinamit című erdélyi előadásturné meghívottjai.

HIRDETÉS
Dávid Anna Júlia 2017. november 05., vasárnap

Ha lenne egy védett ház Udvarhelyen is

Az udvarhelyi Pro Femina Egyesület céljai között szerepel, hogy támogatást szerezzenek úgynevezett védett ház, központ kialakítására, ahol a családon belüli erőszak áldozatainak nyújtanának menedéket. Sok nő ugyanis azért nem tud továbblépni, mert egyszerűen nincs hová mennie.

Dávid Anna Júlia 2017. november 01., szerda

Jogi pályán álmokkal és kisvárosi lehetőségekkel

Bármilyen bevált, magas presztízsű szakmát tanul is az ember, az elhelyezkedés sosem könnyű. Bár jogában áll hallgatni, Boțog Andrea joghallgató mégis beszélt velünk a pályaválasztásról és a kisvárosi elhelyezkedési lehetőségekről.

Dávid Anna Júlia 2017. október 29., vasárnap

Szent László kultusza került a középpontba Székelyudvarhelyen

A sziklahitű király címmel rendezett Szent László Emlékkonferenciát a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az Orbán Balázs Akadémia szombaton a székelyudvarhelyi Városháza Szent István-termében.

HIRDETÉS
Dávid Anna Júlia 2017. október 24., kedd

Új áramellátási rendszerre kapcsolják a parkolóautomatát

Nem lehet parkolójegyet váltani Székelyudvarhelyen a Bethlen Gábor utcai automatából.

Dávid Anna Júlia 2017. október 20., péntek

Feltárul a korabeli kisvárosi élet az Udvarhelyi Híradó százéves lapjaiból

Irodalmi lapként is működött az Udvarhelyi Híradó 1898 és 1903 között. A székelyudvarhelyi Kénesi Kinga bölcsészhallgatóként a kiadvány archívuma alapján fedte fel a korszak kulturális életét.

Dávid Anna Júlia 2017. október 18., szerda

Így fog átalakulni a bankszektor a szakértő szerint

Harmadik részéhez ért a székelyudvarhelyi Hargita Business Center Bizniszvitamin című rendezvénysorozata, szerdán Szécsi Kálmán, a Raiffeisen Bank regionális igazgatója tartott előadást a nagy változások előtt álló bankrendszerről.

HIRDETÉS
Dávid Anna Júlia 2017. október 14., szombat

Mi is az a megosztáson alapuló gazdaság?

Innovációkutatás a gazdaságban, átalakult fogyasztói magatartás, felgyorsult pénzmozgás, megújuló technológiák, átalakult gazdasági lehetőségek a vállalkozások számára – némelyik nehezen érthető közgazdasági fogalom, mégis mindannyiunk életére hatással vannak.

Dávid Anna Júlia 2017. október 05., csütörtök

Vida Gábor új könyvét mutatták be Székelyudvarhelyen

Telt ház előtt, vidám hangulatú meséléssel mutatta be Vida Gábor legújabb, idén megjelent életrajzi regényét a székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban. Az írót Dáné Szilárd, magyar szakos tanár, tanfelügyelő faggatta könyvéről.

Dávid Anna Júlia 2017. október 02., hétfő

Tizenhárom székely kaput újítanak fel

Öt udvarhelyszéki és hét Csík térségi székely kaput újítanak fel egy, a Hargita Megyéért Egyesület által pályázott ötmillió forintos projekt segítségével. A székely kapuk állapota sokat romlott az utóbbi évek időjárási viszontagságai miatt.

HIRDETÉS
Dávid Anna Júlia 2017. október 01., vasárnap

Medvenéző: regény is lehetett volna belőle

Murányi Sándor Olivér székelyudvarhelyi író, a helyi irodalmi estek szervezőjének nemrégen megjelent könyvét mutatták be csütörtökön este a székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban.

Dávid Anna Júlia 2017. szeptember 29., péntek

A patikus hozzáállása sokat segíthet a betegeken

Rövid időn belül a világ vezető betegségévé válik a depresszió, ezért a Hargita Megyei Gyógyszerésznapokon is kiemelten foglalkoztak ezzel a problémával.

Dávid Anna Júlia 2017. szeptember 21., csütörtök

Még idén kialakíthatják a Bethlen Gábor utcában a biciklisávot

Székelyudvarhely is csatlakozik a szeptember 22-i európai autómentes napi mozgalomhoz. Erről, illetve a városi bicikliút-hálózatról is szó volt a csütörtöki, városházi sajtótájékoztatón.

Dávid Anna Júlia 2017. szeptember 21., csütörtök

Ezt látogatta meg szinte minden turista Udvarhelyen

A vendégéjszakák száma az eddigi évekhez képest ugyan nem nőtt, mégis jó szezont zártak a székelyudvarhelyi vendéglátók: idén nyáron több mint hatezer turista érkezett a városba. Legtöbben a Mini-Erdély parkot látogatták meg, nemcsak idegenek, hanem helyiek is kíváncsiak voltak az ország első szabadtéri makettparkjára.

HIRDETÉS
Dávid Anna Júlia 2017. szeptember 10., vasárnap

Orvosokat díjaztak Székelyudvarhelyen

Az idén immár tizennyolcadik alkalommal adták át a Pápai Páriz Ferenc, erdély neves orvostudósának emlékére alapított díjat Székelyudvarhelyen, vasárnap este a Művelődési Ház koncerttermében.