Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Régi-új igazgató a Gyergyószentmiklósi Kulturális Központ élén

Balázs Katalin 2018. november 22., 22:15
HIRDETÉS

Hároméves mandátuma lejárta után, versenytárs nélkül vizsgázott sikeresen Fórika Sebestyén, a Gyergyószentmiklósi Kulturális Központ menedzseri állására. A versenyvizsga eredményét csütörtökön vette tudomásul Gyergyószentmiklós önkormányzati képviselő-testülete.

Fórika Sebestyén tanácsülésen köszönte meg a döntéshozók bizalmát Fotó: Balázs Katalin

Elfogadta a Gyergyószentmiklósi Kulturális Központ menedzseri állására meghirdetett sikeres versenyvizsga tényét, a nyertes személy kilétét és menedzseri tervét Gyergyószentmiklós önkormányzati képviselő-testülete. A csütörtöki tanácsülésen emellett területek visszaadásáról, bérleti szerződés meghosszabbításáról is döntöttek. 

Kérdésünkre a régi-új igazgató, Fórika Sebestyén elmondta: „Újdonság – ami az anyagi erőforrásokon múlik – a különféle jeges sportok életre keltése, és kulturális kínálatba való beillesztése. A fedett jégpálya kapcsán elsősorban a hokira gondolunk, de létezik jégtánc, jégbalett, jégszínház, ami meghonosítható lenne Gyergyószentmiklóson”. Fórika meggyőződése, hogy a városi kínálatban pozitív fogadtatásban részesülnének ezek az újdonságok.

Az elkezdett programok közül is szeretne többet folytatni, ám azokat módosítással, bővítéssel. „Tervem bizonyos tevékenységek bővítése, így több családos rendezvényt szervezünk a következőkben. Azt tapasztaltuk, hogy

a városi művelődési házban zajló rendezvényekre kevésbé, a szabadtériekre viszont szívesen jönnek szülők kisgyerekeikkel.

Ezt a kínálatot szeretnénk új alternatívákkal bővíteni” – közölte. Emellett az idei Klassz Tavasz Fesztivál sikeres programja volt a Kastély rali veteránautó verseny, így a veterán autók kultúráját is szeretné erősíteni, vagyis lehet számítani még hasonló rendezvényekre a városban.

Sokak elégedetlenségére lehet gyógyír az igazgató azon terve, miszerint szeretné megtalálni az egyensúlyt a magaskultúra és a populáris programkínálat között.

Arra fordítok hangsúlyt, hogy a magaskultúrát igénylőknek és a tömegeknek is kellő számú program jusson, a minőségtől, igényességtől nem eltérve

– magyarázta. 

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS