Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ingyenes kutyaivartalanítást végeznek a sepsiszentgyörgyi Őrkő-negyedben

Bíró Blanka 2018. július 15., 13:38
HIRDETÉS

Ingyenes kutyaivartalanításra lesz lehetőség a sepsiszentgyörgyi Őrkő negyedben július 16. és 18. között az önkormányzat megbízásából.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A hétfőtől szerdáig tartó ivartalanítást Ștefanache Mircea, a bukaresti Paumy Med Vet klinika állatorvosa és orvosi csapata végzi, a sepsiszentgyörgyi kutyamenhely és az őrkői közösség képviselőinek segítségével. A bukaresti klinika állatorvosa egy németországi alapítvány támogatásával végzi az ivartalanítást, Sepsiszentgyörgy önkormányzata a szállás és étkezés biztosításával járul hozzá a programhoz.

A befogott kutyákat a klinika mozgórendelőjébe viszik, és ott ivartalanítják. A bukaresti orvosok naponta hozzávetőleg 30 kutya ivartalanítását tudják vállalni.

HIRDETÉS

A cél, hogy visszaszorítsák az Őrkő negyedben szabadon kószáló ebek számát. Tavaly az önkormányzat nyilvántartásba vette a városban tartott kutyákat, és kedvezményes ivartalanítási programot hirdetett, hogy megfékezzék a közterületen, illetve a magántulajdonban levő, nem fajtiszta ebállomány szaporodását. Kilencvenezer lejt különítettek el erre a célra, közbeszerzés révén kiválasztott két állatorvossal kötöttek szerződést, a versenytárgyalás eredménye szerint

a kan kutyák ivartalanítását 135 lejért vállalták, ebből 65 lejt fizettek közpénzből, a szukák 225 lejes műtétét 125 lejjel támogatta a város.

A program lehetőségeivel nagyon kevesen éltek, de abban bíznak, hogy a mostani ingyenes beavatkozások hatékonyabbak lesznek. Abban bíznak, sikerül a kóbor kutyák számát visszaszorítani, ha elejét veszik az ellenőrizetlen elszaporodásnak, hiszen a háztartásokból folyamatosan tesznek ki kölyköket az utcára.

A városban több gócpont van, ahonnan érkezik a kóbor kutya utánpótlás, például az ipari zóna, és a romák által lakott Őrkő negyed.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS