Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Világszintű népszerűsége van a fotópályázatnak

Szabó Enikő 2014. június 05., 16:28 utolsó módosítás: 2014. június 05., 17:51

Közel félszáz fotóval neveztek be az első TransNatura nemzetközi természetfotós versenyre – tájékoztatott Demeter János, a szervező egyesület ügyvezető igazgatója. A Vadon Egyesület által meghirdetett pályáztatás célja, hogy népszerűsítsék a fenntartható környezet-, és természetvédelmet, illetve, hogy a régiót is felfedeztessék a természetfotósokkal, általuk pedig a nagyvilággal is.

Fotó: Zsók Enikő

A  TransNatura természetfotós fesztivál népszerűsítését erre szakosodott weboldalak vállalták fel, így hetven országból, több mint háromezer fős látogatottságot könyvelhet el a Vadon Egyesület honlapja – számolt be Demeter. A versenyre összesen 70 amatőr és profi fényképész nevezett be 442 fotóval. A jelentkezők túlnyomó többsége egyenlő arányban romániai illetve magyarországi. Kovászna megyéből összesen öt fotós jelentkezett, de a versenyzők sorai közt van norvég, izlandi, izraeli, angliai, indonéz, de még szamoai pályázó is – fejtette ki az igazgató.

A versenybe amatőr és profi fotósok is benevezhettek – tájfotó, illetve állatok a vadonban kategóriákban – a világ bármely pontjáról. Az azonban alapkövetelmény volt, hogy a felvételeknek természetes élőhelyeken kell készülniük, anélkül, hogy megzavarnák az élővilágot, és csak vadon élő állatok szerepelhetnek rajtuk. A nemzetközi zsűri nyolc díjat és több ezer eurós pénzjutalmat oszt majd ki, a fődíj pedig 1000 euró.

A pályázat eredményhirdetését és díjazását július 4-ére tűzték ki, amikor is egy fesztivál keretei közt az Erzsébet parkban kiállítják a legsikeresebbnek ítélt harminc munkát. A rendezvényen természetzene-koncert is lesz Kövi Szabolcs vendégszereplésével.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS