Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Verset hozott az angyal

Szőcs Lóránt 2012. december 18., 19:15 utolsó módosítás: 2012. december 18., 19:43

Ferenczes István, Ferencz Imre, Fekete Vincze és Lövétei Lázár László költők teremtettek karácsonyi hangulatot a kedden délben a megyeházán, a Hargita Megye Tanácsa ünnepi programsorozata keretében.

Két előkészítő osztály érkezett a tanítónők vezetésével, a gyerekek a vershallgatás közben belelapozhattak Ferenczes István A pepita hangya, Ferencz Imre Derék tél, illetve Lövétei Lázár László Lázár-kert című, nemrégiben megjelent, gyerekrajzokkal gazdagon illusztrált köteteibe. Legtöbb költemény ezekből hangzott el, kivételt Fekete Vince képezett, aki a versek helyett ezúttal a Piros autó lábnyomai a hóban című prózakötetéből mesélt történeteket.

Az előkészítősök egy kis ízelítőt kaphattak a régi mikulásozásokból, amikor még nem lehetett személyesen találkozni a Mikulással, és – bármennyire is hihetetlennek tűnt számukra – a megtisztított lábbelikbe általában csak pár szem cukorka és dió került. Az előadók rávezették a kicsiket arra, hogy a karácsony nem elsősorban az ajándékozás miatt fontos, hanem Jézus születésének ünnepe. Ezt nyomatékosították Veress Zoltán Miért jöttél? című versével, amelyben a kisded Jézus válaszol is a feltett kérdésre: „– Jönnöm kellett, jóemberek, / hogy amire benneteket / nem tanított soha senki: / tanítsalak meg szeretni.”

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS