Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Bővült a Székely Könyvtár

Szőcs Lóránt 2012. december 19., 20:45 utolsó módosítás: 2012. december 20., 20:12

Nemrégiben újabb öt kötet jelent meg a Székely Könyvtár sorozatban. A könyveket szerdán este mutatták be Csíkszeredában, a Kájoni János Megyei Könyvtárban.

Fotó: Iochom Zsolt

A Hargita Kiadó, a Hargita Megye Tanácsa, illetve a Hargita Gyöngye Rt. által kezdeményezett és támogatott sorozatban kortárs székely alkotások, de az elmúlt korok fontos művei is napvilágot láttak.

A Farkas Árpád Válogatott versek, Zsögödi Nagy Imre: Följegyzések, Tamási Áron: Ábel az országban, Benedek Elek: Székely népmesék, illetve Apor Péter: Metamorphosis Transylvaniae című kötetekből egyet-egyet kapott a könyvtár is, melyeknek korszerűségét dicsérték a jelenlevők.

Lövétei Lázár Lászlótól, a Székelyföld főszerkesztőjétől megtudtuk, annyit újítottak, hogy a honlapjukon, ahol ezek a kötetek megrendelhetők, könyvajánlók is olvashatók, sőt a lapok közé olyan könyvjelzők is kerültek, melyek a szerzők rövid életrajzát tartalmazzák. Hozzátette, nagyon örül annak, hogy Farkas Árpádot sikerült meggyőzni, hogy hosszú hallgatás után kötetet publikáljon. 

Farkas Árpád pedig megköszönte, hogy a könyve jeles szerzők mellé kerülhet a polcra. Megjegyezte, nagyon becsüli a Székely Könyvtár-sorozatot, amit fontos értékmentő munkának tart, amely hasonlítható azon gazda tevékenységéhez, aki a gazdaságából a vihar elől begyűjti a fontos dolgokat. Szerinte manapság csak az irodalom segíthet abban, hogy a rendtartó székely elődeink erkölcsével azonosulni tudjunk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS