Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Járványhelyzet Székelyföldön
Hargita megye
8 622
+14
Maros megye
24 810
+24
Kovászna megye
8 750
+4
Kattintson a napi összefoglalóért
Járványhelyzet Romániában
Frissítve: 2021. 09. 20.
Összes eset
1 152 052
+3342
Elhunytak
35 592
+78
Gyógyultak
1 079 814
+406
Járványhelyzet számokban

A lakók és a beruházó másképp látják a fejlesztés útját

Kovács Attila 2021. július 31., 12:18

Többszöri lakossági tiltakozást váltott ki az az elképzelés, amely szerint egy vállalkozó társasházakat építene a csíkszeredai Tanorok utca beépítetlen részén. Az ott lakók nemcsak ellenzik az újabb rendezési tervet, hanem egy másik változatot is készíttettek, és azt szeretnék elfogadtatni. A vállalkozó nem érti az ellenkezés lényegét, mert szerinte az egész övezet és az infrastruktúra is fejlődhetne.

A lakók és a beruházó másképp látják a fejlesztés útját
galéria
Eltérő álláspontok. Augusztus ötödikén közvitát tartanak Fotó: Pinti Attila

A helyszín Csíkszereda északi része, pontosabban a Csíktaploca és a Nagyrét utca közötti terület, az utcanévadó Nagyrét. Ez a részben beépített, városközponttól sem túl távoli belterület egyik legjobb lehetőség a város további terjeszkedésére, ingatlanfejlesztésre. Az elmúlt évtizedekben lakóházak tucatjai épültek ott, és bőven van hely még ezt folytatni.

Az elképzelések azonban nem egyeznek: egy vállalkozó társasházakat építene a Tanorok utcában, az ott lakók és a környékbeliek viszont szeretnék megőrizni a lakóövezet hagyományos jellegét, és családi házak építését tartják elfogadhatónak.

Az előzményekhez tartozik egy 2018-ban készült övezeti rendezési terv (PUZ) számára az érdekelt vállalkozás által készíttetett dokumentáció, amely ellen az ott lakók egy 76 aláírással ellátott tiltakozó beadványt juttattak el több illetékes intézményhez. Nemcsak azért tiltakoztak a társasházak tervezett építése ellen, mert az szerintük az autós forgalom jelentős növekedését és elégtelen közműellátást eredményezett volna, hanem azért is, mert úgy tartják, a városrész képe jelentősen megváltozhat a társasházak megjelenésével.

„Én a házamat 2011–12-ben építettem. Az akkori övezeti rendezési terv csak kertes családi házak építését tette lehetővé, szigorú megkötésekkel, természetes anyagokból, földszint plusz manzárd kialakítással (P+M). Mindenki így épített. Miután a vállalkozó megvásárolta a kérdéses területet a házam mellett, 2015 táján, a 4 hektárra (a város ekkora felületre kérte akkor) készülő övezeti rendezési terv (PUZ) tartalmazta a magasabb beépítést és társasházakat, azaz a földszinthez egy emeletet és manzárdot vagy visszahúzott tetőteret (P+1+M/R). Noha ezt az időközben felfüggesztett általános városrendezési terv (PUG) is tartalmazta, amely akkor készült, amikor én és szomszédaim már építkeztünk,

nem tudtunk arról, hogy a mellettünk levő területre jóval megengedőbb PUG készül.

Ez oda vezetett, hogy amikor a 4 hektár négy sarkára kitűzték a PUZ-t bemutató táblákat, a tulajdonosok felszólították, hogy ezeket vigyék el. Mi akkor tiltakoztunk, mert a vállalkozó által a 4 hektárra elkészíttetett PUZ során nem konzultált a terület tulajdonosaival, csak »jó« árat ajánlott nekik. Az akkori közvitán elmondtuk, annak ellenére, hogy a tanács előírása szerint a PUZ készítőjének a tulajdonosokkal kell konzultálnia, és csak akkor lehet véglegesíteni a tervet, ha beleegyeztek, ez nem történt meg” – tért ki az előzményekre Mihály István, a tiltakozókat képviselő egyik szomszéd. 

Fotó: Pinti Attila

Időközben ő és négy szomszédos lakos területet vásároltak a vállalkozóé mellett, elmondása szerint azért is, hogy tudjanak beleszólni a fejlesztésbe. „Azóta a város kötelezővé tette, hogy legalább 2 hektárra lehessen PUZ-t készíteni, ennek ellenére ők leadtak egy PUZ tervezetet a saját területükre, a 70 árra, társasházak építésére. Ezt a tanács elutasította, kérve, hogy a 2 hektárra készüljön. Ezen 2 hektáron én és a társaim 1,3 hektárral tulajdonosok vagyunk – ennek ellenére ő a múlt hónapban 2 hektárra készített tervet anélkül, hogy minket, a többségi tulajdonosokat megkeresett volna. Az egésznek nincs létjogosultsága, mert a mi beleegyezésünk is szükséges” – vázolta.

Saját elképzelésük van

Az ott lakók és a 4 hektáros terület többségi tulajdonosai – akiknek birtokában összesen 3,3 hektár van – most azt szeretnék elérni, hogy ne a 0,7 hektárt birtokló befektető pénzügyi érdekei határozzák meg a zóna további fejlődését, hanem azok, akik ott élnek – érvelt Mihály István. Ennek érdekében új beadványt juttattak el a polgármesteri hivatalhoz, amelyet a Tanorok mellett a Tó és Taploca utcaiak is támogattak 157 aláírással. Ebben

azt kérik, ne fogadják el a társasház-építés tervét, maradjon meg a terület a földszintes, manzárdos családi házaknak.

A polgármesteri hivatal arról értesítette őket, hogy elutasította a befektető által 0,7 hektárra leadott PUZ-t, amely nem felelt meg a területre kiadott urbanisztikai szabályozásoknak, ugyanakkor a tervtanács véleményezésére bocsátotta a befektető által leadott új, immár 2 hektárra szóló PUZ-t, és meghívta őket az augusztus 5-i közvitára.

A szándéknyilatkozatunkat azzal a céllal adtuk le, hogy értesítsük a várost, mi is készíttetünk egy PUZ-t Köllő Miklós tervezővel, mint többségi tulajdonosok, az itt lakók igényeinek megfelelően, családi házak építésére. Ezt szeretnénk ismételten a közvitán a hivatal tudomására hozni, hogy csak közös munkát fogadjon el a két hektárra

– közölte a panaszos. Szerinte az egységes lakóház-övezetbe urbanisztikai szempontból sem találnak az építeni tervezett háromszintes, lapos tetős társasházak. Megjegyezte, tudatában vannak, hogy egyezség nélkül nem lehet eldönteni a kérdéses 2 hektár sorsát, ezért megegyezésre törekednek. ,,Üzleti szempontból úgy éri meg, ha az ember minél kisebb területre minél több négyzetmétert épít be. Az egy pénzkereseti lehetőség, mi azt szeretnénk, hogy a lakókörnyezet maradjon meg a jelenlegi formában. Ezért mi is anyagi áldozatot hoztunk, amikor megvásároltuk utólag a terület nagy részét” – összegzett Mihály István.

A fejlődés lehetősége

A társasházak építését kezdeményező vállalkozó, Mihályfalvi Zoltán szerint ők négy éve teljesen jó szándékkal keresték meg a polgármesteri hivatalt, hogy mutassanak egy zöldmezős felületet, ahol lehetséges ez a típusú ingatlanfejlesztés. ,,Ez megtörtént, megvásároltuk a telket, visszavonultunk. Elkészült a rendezési terv a városvezetés elvárásainak megfelelően, amikor szembesültünk az ellenzőkkel” – emlékezett, hozzátéve, nem akartak beleállni a konfliktusba, amely rossz irányba indult el. Hozzátette,

azt a véleményt képviselik, hogy az új építésű, korszerű lakások tudják mérsékelni a városban lévő régi lakások irreális árait, és úgy látják, van kereslet a kis méretű társasházak iránt, ami jó alternatívát biztosít a családi ház és a hagyományos tömbházlakások mellett.

Számukra nagyon pozitív visszajelzések érkeztek egyébként a Stadion utcai ingatlan építése után is – vázolta. ,,Fenntartjuk, hogy ez nem csak nekünk jó, nemcsak azoknak a lakóknak, akik odaköltöznek, hanem közvetett fejlődést hoz az egész zónának. Ott pillanatnyilag nagy problémákkal küzdenek, inog az áramellátás, rossz a híd – de ezek általános problémák. A mindenkori városvezetés ezeket úgy tudja javítani, ha van egy potenciális fejlődés” – érvelt Mihályfalvi. Emlékeztetett, a város általános rendezési terve (PUG) ott engedélyezi a földszint és emelet, valamint manzárd, illetve visszahúzott tetőtér építését, ugyanakkor az övezeti rendezési tervvel (PUZ) ezt felülírni nem lehet, és fordítva sem. Ezért is tartja tévhitnek azt, hogy a jelenlegi kifogásolók ezt próbálják elérni.

Fotó: Pinti Attila

„A fáma nem szól arról, hogy miért nem éltek a PUG nyújtotta beépíthetőségi lehetőséggel a tiltakozók, ez nem is a mi dolgunk. Ez objektíven és jogilag egy lezárt kérdés, ez ellen lehet tiltakozni, de ez egy városi környezet, hiába akarjuk megidézni a múltat. Van, aki gazdálkodni szeretne, van, aki nem fogadja el, hogy ha jó áron akarja értékesíteni a területét, akkor le kell mondjon közterület számára az utak érdekében. Ki kell szakítani azt a mintegy 20 százalékot, amiből az utakat meg kell építeni – nem ő kell megépítse, majd megépülnek –, így lehet városi környezetben fejlődni. Ezt vagy elfogadjuk, vagy nem, ráerőltetni nem lehet senkire” – érvelt.

A vállalkozó megjegyezte, a rendezési terv által érintett 2 hektáros területen három szint beépíthetőségre van mód, ehhez viszont hozzá van rendelve egy 12 méteres magassági mutató is, ami jelenleg a szomszéd háztetőjének magassága.

Mi minden előírásnak eleget tudunk tenni, amit a PUG és az urbanisztikai szabályzat előír – beépíthetőség, parkolók száma. Négy épület tartozik hozzánk, négy társasház, egyenként nyolc lakással, ezek 60-80 négyzetméteres lakások erkéllyel, parkolókkal, zöldövezettel és egy közös játszótérrel

– ismertette. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kérdéses terület szomszédságában van egy másik parcella, ahol a PUG még nagyobb beépíthető szintmagasságot engedélyez, földszint, három emelet és manzárd létrehozásával. ,,Egy utca választ el attól, 7 méter. Akkor ott mi lesz, újabb feljelentés? Minket a terület tulajdonosai közül többen is megkerestek, számunkra ez sokkal előnyösebb lenne. A polgármesteri hivatal álláspontja, hogy egységesen kell kezelni a 2 hektáros övezetet, hogy az utakat szabályozzák le. Ha azokat a mutatókat, szabályokat betartom, amit nem én állapítottam meg, akkor nincs mitől tartanom. Ha ez a zóna dinamikusan fejlődik, a PUZ elkészül, mindenki jól jár. Akkor lesznek aszfaltozva az utak, korszerűsítik a hidat, a közműhálózatot, a projekt révén pedig egy nagy teljesítményű transzformátor fogja biztosítani a biztonságos áramellátást” – mutatott rá Mihályfalvi.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Videó

Videó
Hallgassa online rádióinkat
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport