Belföld
Külföld
HIRDETÉS

Elsőfokú viharriasztás Hargita, Maros és Kovászna megyében is

Székelyhon 2019. június 09., 16:35 utolsó módosítás: 2019. június 09., 19:37

Légköri instabilitásra, felhőszakadásra, jégesőre és viharokra vonatkozó elsőfokú riasztást adott ki vasárnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország 17 megyéjére és Bukarestre – ismerteti az Agerpres hírügynökség.

Elsőfokú viharriasztás Hargita, Maros és Kovászna megyében is
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

A sárga jelzésű figyelmeztetés hétfőn 3 óráig érvényes. A meteorológusok szerint a jelzett időszakban az ország keleti és déli részében, valamint a hegyvidéken, elsősorban a Keleti-Kárpátokban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra kell számítani, a szél viharossá fokozódik, elszigetelten jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20–25, helyenként a 40–50 litert négyzetméterenként.

Az érintett megyék a következők: Hargita, Kovászna, Maros, Szucsáva, Neamţ, Bákó, Vaslui, Vráncsa, Buzău, Brassó, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Gorj, Vâlcea és Bukarest.

Az ország nagy részére kedden 23 óráig fokozott légköri instabilitásra figyelmeztető jelzés érvényes. Ebben az időszakban villámlásoktól kísért felhőszakadásokra lehet számítani, a szél viharossá fokozódik, jégeső is kialakulhat. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15–25, helyenként a 35–40 litert négyzetméterenként. Ezek a jelenségek a délutáni és esti órákban lesznek gyakoribbak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat