Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Megszűnt a Sepsi BC

Bús Ildikó 2012. július 02., 07:47 utolsó módosítás: 2012. július 02., 11:21

Nincs többé Sepsi BC, kosárlabdacsapat nélkül maradt Sepsiszengyörgy – legalábbis egyelőre. Ősztől a Sepsi SIC csapat képviselheti az A osztályos női kosárlabda-bajnokságban a várost.

Vass Ildikó, a Sepsi BC klub elnöke kezdeményezte azt a beszélgetést, melynek során a sepsiszentgyörgyi kosárlabda jövőjéről döntöttek. Nemrég a Sepsi BC vezetősége úgy döntött, kiszáll a román bajnokságból, majd hosszú tárgyalásokat folytattak helyi szinten, valamint a koráslabda-szövetséggel is. Akkor az a döntés született, hogy a megyei és a városi önkormányzat közösen indít egy csapatot, amely szerződés alapján átveszi a Sepsi BC helyét. Ezt Sepsi SIC néven be is jegyezték, de a csapatépítés még várat magára.

A szombati megbeszélésen mindkét önkormányzat képviselője jelen volt, és a pályázati lehetőségeket fejtegették. Ambrus József a megyei önkormányzat részéről kifejtette: a klubok pályázás útján jutnak pénzhez, amit utólag kapnak meg. Ennek a módszernek a buktatója, hogy nem idényben gondolkodik, és leghamarabb áprilisban tud fizetni, visszafele nem lehet elszámolni. Miklós Zoltán, a sepsiszentgyörgyi helyi önkormányzat képviselője úgy látja: erős szponzornak kellene állnia a csapatok mellett, így megóvhatnák magukat a pályázatos finanszírozástól. A képviselő kiemelte: a női kosárlabdát, mivel viszonylag nagy költségvetése van, ki kellene vonni a pályáztatás alól. Ugyanakkor a többi, nagymértékben közpénzen finanszírozott sportegyesületet is.

A sepsiszentgyörgyi kosárlabda jövőjét illetően végül úgy határoztak, hogy megpróbálnak a város, a megye és a Tega Rt. által fenntartott egyesületet létrehozni, több szakosztállyal, bevonva a futsalcsapatot is. Így a Sepsi SIC lehet a megoldás a kosárcsapat fenntartására, a kezdeményezők úgy látják, ha ezt a lépést megteszik, akkor olyan kosárlabdacsapata lesz Sepsiszengyörgynek, melynek meccseire több ezren járnak majd ki.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS