Egyéb sportok
Imperial Wet
Jégkorong
Kosárlabda
Kézilabda
Labdarúgás
Székely válogatott
Teremlabdarúgás
Téli sportok

Európa-kupába megy a Sepsi SIC

Boros Miklós 2013. június 19., 15:34

A Sepsi SIC az egyetlen romániai női kosárlabdacsapat, amely benevezett az európai kupaküzdelmekbe: a Nemzeti Ligában ötödik helyen végzett együttes a FIBA Európa-kupában indul a 2013–2014-es szezonban.

Rusz István szakosztályvezető a klub honlapján közzétette bejelentésben kiemelte, hogy bár korainak tűnhet, de a csapat fennállásának második évében már meg merik tenni ezt a fontos lépést. „A szövetség felajánlotta ezt a lehetőséget, mi pedig szeretnénk élni vele. Két szempont állt az európai szereplés elvállalása mellett, egyrészt a városi és megyei tanács rendkívüli és biztos támogatása, másrészt a szurkolók és a város példaértékű kiállása a klub mellett\" – nyilatkozta Rusz.

A szakosztályvezető azt is közölte, hogy Déri Csaba edző, valamint a játékosok közül Elena Dincă már meghosszabbította szerződését, a vezetés pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy egy ütőképes csapatot állítson össze az új idényre, amellyel egy dobogós helyezést célozhassanak meg a bajnokságban. Rusz István a érdeklődésünkre elmondta, hogy a klub tulajdonosai, Sepsiszentgyörgy és Kovászna megye önkormányzatai, valamint a TEGA Rt. a tavalyihoz hasonlóan most is 800 ezer lejes költségvetést biztosítanak a bajnokságra, és ehhez jön még a Sepsi SIC nemzetközi kupaszerepléséhez szükséges összeg.

Szentgyörgy korábbi csapata, a Sepsi BC már két alkalommal is indult ebben a sorozatban, és a 2008–2009, valamint a 2009–2010-es szezonban is továbbjutott csoportjából, az egyenes kieséses szakaszban búcsúzva az olasz Cras Basket Taranto, illetve a spanyol Mann Filter Zaragoza ellen.

Az Európa-kupa a második számú női kontinentális sorozat, amelynek sorsolását július 5-én, Münchenben ejtik meg. A többi román együttes nem vállalta a szereplést.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS