HIRDETÉS

Elromlott gépkocsi, elmaradt kirándulás

Simon Virág 2015. szeptember 08., 18:44

A sérültek szállítására is alkalmas mikrobusz gépkocsivezetőjének viselkedését és a HIFA – Segítség mindenkinek Egyesület elnöknőjének hozzáállását kifogásolta Bóni Gizella olvasónk a szerkesztőségünkhöz eljuttatott panaszlevelében.

A hölgy telefonon is elmondta panaszát: ő maga mozgássérült lévén két másik, hasonló helyzetben levő családdal szeretett volna Kolozsvárra kirándulni, és kibérelték a HIFA egyesület autóját. „Szombaton reggel nagy nehezen csomagokkal együtt lementünk a tömbház elé, vártuk a mikrobuszt, ami nem jött. A másik két család, amellyel kirándulni szerettünk volna menni, szintén várt, és Kolozsváron egy negyedik család is fel volt arra készülve, hogy érkezünk. Amikor láttuk, hogy a mikrobusz nem jön, felvettük a kapcsolatot a sofőrrel. Tőle megtudtuk, hogy a gépkocsi meghibásodott. Kértük, hogy vigyék el javítani, hogy legalább később el tudjunk indulni, de a sofőr nagyon csúnyán beszélt velünk. Nem ez az első eset, hogy a HIFA semmibe vesz minket. Elvártuk volna, hogy a sofőr idejében szóljon, hogy nem indul el a busz, hogy elromlott, és nem tud semmit tenni” – mondta a panaszos, aki elismerte, hogy ugyanaznap a délelőtti órákban, amikor telefonon tudott beszélni a HIFA elnöknőjével, ő felajánlotta, hogy kisebb autóval felviszik őket a Somostetőre, mintegy kárpótlásul. Ezt el is fogadták.

A panasz kapcsán megkerestük a HIFA elnöknőjét, Simon Judit Gyöngyit, aki elmondta, sajnálatosnak tartja, hogy Bóni Gizella a sajtónyilvánosság előtt akarja tisztázni ezt  az ügyet, amiért senki nem hibáztatható. „Előző nap használtuk a mikrobuszt. Másnap reggel a sofőr nem tudta beindítani, többször megpróbálta, mert remélte, hogy végül mégis sikerül. A mikrobuszt el kellett vontassuk a szervizbe, ahol azóta is vizsgálják, mert nem tudják, hogy mi a gond vele. A panaszos kifogásolja, hogy nem vettem fel a telefont. Ez azért volt, mert szombaton korán reggel volt, pihenni akartam, a telefonom ki volt kapcsolva. Sajnálom, hogy az önkéntes sofőr csúnyán beszélt velük, de ő is ingerült volt a történtek miatt. A békesség kedvéért írtam nekik egy levelet, amelyben felajánlottam, hogy miután megjavítják a mikrobuszt, ingyen elszállítjuk őket Kolozsvárra, de választ nem kaptam” – mondta az elnöknő.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS