Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Háromszéken megduplázzák az otthoni beteggondozásra szánt alapot

Bíró Blanka 2017. február 15., 17:46

A kormány cserben hagyja, mi támogatjuk az otthoni beteggondozást – jelentette be Tamás Sándor. Kovászna Megye Tanácsának elnöke kifejtette, megduplázzák a szociális pályázati alapot, az eddigi 400 ezer lej helyett 800 ezret különítenek el erre a célra, hogy a Diakónia és a Caritas folytatni tudják az otthoni betegápolást.

A szociális szolgáltatásokat végző civil szervezetek a megyei költségvetés elfogadása után nyújthatják be pályázatukat. „A kormány cserben hagyta a Diakónia Keresztyén Alapítványt és a Gyulafehérvári Caritast, a megyei önkormányzat ezért most is átvállal olyan feladatokat az államtól, amelyeket országosan is kellene finanszírozni. Fontos számunkra, hogy Háromszéken az idősek és a hátrányos helyzetűek a megfelelő ellátásban részesüljenek, éppen ezért kiemelten támogatjuk a szociális ellátásban résztvevő civil szervezetek tevékenységét”— fogalmazott Tamás Sándor.

Makkai Péter, a Diakónia Keresztyén Alapítvány – Írisz Ház igazgatója elmondta, a Háromszéken működő Diakónia teljes költségvetésének közel felét jelenti a most megvont állami támogatás. Az elmúlt években Háromszéken több mint 80 településen mintegy 1300 személyhez jutottak el rendszeresen a két szervezet munkatársai. A két szociális alapítvány székelyföldi szervezetei annak ellenére is folytatják tevékenységüket, hogy a munkaügyi minisztérium évről évre kevesebb állami támogatást nyújt számukra.

Mint ismeretes Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter rendelettel 40 százalékkal csökkentette januárhoz képest a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek finanszírozására szánt februári összegeket, a hiányzó pénzt többnyire az otthoni beteggondozást ellátó szervezetektől vették el. Az ügyben az RMDSZ interpellálta a minisztert.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS