HIRDETÉS

Vietnam, ahogyan Moldován Zsolt látta

Iochom Zsolt 2013. április 12., 11:48 utolsó módosítás: 2013. április 14., 09:16

Vietnami életképek, utcarészletek és emberek köszöntek vissza Moldován Zsolt festészeti kiállításán, amely csütörtökön délután nyílt meg Csíkszeredában.

Fotó: Iochom Zsolt

Moldován Zsolt nem első alkalommal kalauzolja festészeti kiállításának látogatóit egzotikus tájakra, legutóbbi kiállítása Indiát mutatta be a csíki közönségnek. Ezúttal Vietnamban tett látogatásának benyomásaiból született munkáit állította ki a megyeháza Páll Lajos-kiállítóterében.

A megnyitón Bács Béla János méltatta a képeket. „Az itt és most bemutatott különböző méretű olajképek együtt és egymás mellett válnak teljes értékű üzenetté, és tükrözik a távoli országban átélt és a művészben képként kikristályosodott impressziókat. Az utcán mintha zavaros forgalom között kellene kiigazodniuk a járókelőknek, mintha nem létezne az európai szemnek szokásos forgalmi szabályok által irányított közlekedés, mégsem a káosz hangulata uralkodik el a nézőn a kép láttán, hanem inkább az az érzés, hogy talán másként is lehetséges közlekedni, találkozni, élni, mint ahogyan azt megszoktuk. Ha a portrékat vesszük szemügyre, akkor még inkább a nyugalom és kedvesség sugárzik felénk” – emelte ki Bács Béla János méltatásában.

A tárlat április 29-ig tekinthető meg.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS