Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

A jó oldalon állunk!

2023. február 10., 18:492023. február 10., 18:49

2023. február 10., 21:152023. február 10., 21:15

Borboly Csaba Facebook-influenszer, másodállásban tanácselnök az utóbbi időben nagyon rákattant a Székelyhonra és Kozán Istvánra. Nemrég élő videóban fenyegette meg kollégánkat, most pedig azzal vádolja, hogy „ellenszélt nyomott az úzvölgyi ügyben”.

Bolond likból bolond szél fúj, tartja a mondás, de azért a kreténségnek is van határa. Legalábbis kellene legyen. A korábbi kozánozásokra nyilván nem reagáltunk, méltatlan marhaság volt mind. Ám most

a wannabe TikTok-sztár, másodállásban tanácselnök olyan szerepbe próbálja elhelyezni Kozán Istvánt és a Székelyhont, mintha mi lennénk az ellenfelei.

korábban írtuk

Jogerős: el kell távolítani a törvénytelenül felállított betonkereszteket Úzvölgyében
Jogerős: el kell távolítani a törvénytelenül felállított betonkereszteket Úzvölgyében

Jogerős döntés született az úzvölgyi betonkeresztek ügyében. Az egy évvel ezelőtti ítélet szerint érvénytelen a keresztekre kiadott építkezési engedély, ezért azokat el kell távolítani. Ma a táblabíróság alaptalannak találta a dormánfalviak fellebbezését.

Kezdjük az elején a történetet. A Bákói Táblabíróság pénteken elutasította a dormánfalviak fellebbezését, ezzel jogerőssé vált az alapfokú ítélet, amely alapján az úzvölgyi katonatemetőben törvénytelenül elhelyezett betonkereszteket el kell távolítani. Aki nem emlékszik, vagy nem ismeri a történetet:

2019-ben a Bákó megyei Dormánfalva önkormányzata úgy döntött, hogy az egyébként csíkszentmártoni területen fekvő temető hozzá tartozik és kész,

majd betonkereszteket és betonemlékművet állított a szerintük ott nyugvó több mint száz, az első világháborúban elesett román hősnek.

A táblabíróság most tulajdonképpen helyben hagyta a korábbi, egy évvel ezelőtt hozott ítéletet, amely szerint törvénytelen módon zajlott az egész történet, a kereszteket le kell bontani. A perben a Bákó Megyei Prefektusi Hivatal, Csíkszentmárton önkormányzata és a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat felperesként, Hargita Megye Tanácsa csatlakozott felperesként állt szemben Dormánfalva önkormányzatával, illetve polgármesterével.

És akkor előáll a nyelvújító, másodállásban tanácselnök és hosszasan ünnepli saját magát a Facebook-oldalán.

Szó, ami szó, megérdemli az öntapsot. Monológja viszont egyszer csak érdekes kanyart vesz. „Azok a kekeckedők, azok az ilyenek, akik mindenféle dolgokat írtak… én arra kérném, hogy térjenek vissza a korábbi kommentjeikre, tegyék helyre. Akik azt mondták, hogy nem tesszük a dolgunkat, akik azt mondták, hogy nem használjuk ki a lehetőségeket, akik azt mondták, hogy csak kommunikál Borboly róla és nem csinál semmit, azokat meg kérem szépen, és tényleg meg kérem szépen. És azok az újságírók is, azok az újságírók…, tisztelt Kozán István, név szerint említem önt, Székelyhonnak a főszerkesztője és név szerint említem Rákossy Botondot, aki még az ügyészségre is feljelentett, és sok mindenkit tudok még név szerint említeni, akik

Idézet
mindent elkövettek, hogy lehetőleg ne legyen hit, ne legyen bizalom, ne legyen remény, hogy ezt a pert, ezeket a pereket meg lehet nyerni.

Én annak örvendek, hogy a kollégáimat ez nem ingatta meg. Az az ellenszél, amit a Székelyhon, az MTI nyomott az úzvölgyi ügyben, apropó, Gazda Árpád volt MTI-tudósító nagyon sokat ártott nekünk. Nagyon sokat ártott nekünk a felemás tudósításaival… Tehát én nagyon sok szereplőt el tudok mondani, és még sokat el fogok mondani…” – fogalmaz a nyelvértelmezés újabb dimenzióit megnyitva a médiaszereplő, másodállásban tanácselnök azt az érzést vagy nem is tudom, hogy mit próbálván kelteni, mintha ebben az ügyben Kozán István, Rákossy Botond (amúgy nem újságíró), Gazda Árpád és általuk a Székelyhon, illetve a Magyar Távirati Iroda (MTI) a másik oldalon állt volna.

Tisztelt elnök úr, engedje meg, hogy rákérdezzek: észnél van? Költői kérdés, a válasz már megvan.

Az egész úzvölgyi történetről senki nem írt annyit, mint mi. A Székelyhon volt ott minden fontos momentumnál, a Székelyhon követte az egész ügyet úgy, ahogy senki más. Nem beszéltünk hülyeségeket új értelmet adva magyar szavaknak, nem görbítettük a valóságot a magunk javára. Megírtuk azt, amit láttunk és külön megírtuk azt, amit gondoltunk az egészről. És igen,

megírtuk azt is, hogy a kényszeres szereplési vágytól fűtött szövegértelmezési gurut, másodállásban tanácselnököt erkölcsileg felelősnek tartjuk a kialakult helyzetért. Ezt továbbra is fenntartjuk!

Mint ahogy azt is leírjuk, hogy nagyon jó, a magyarságnak kedvező döntés született pénteken – tegyük hozzá a korrektség kedvéért, hogy nem a magyarság ügye volt a per tárgya. De nagyon is fontos, nagyon is örvendetes, hogy a keresztállítás törvénytelensége kapcsán ez a jogi eljárás ilyen véget ért. És írjuk csak ide azt is, hogy ettől a keresztek ma is állnak és holnap is fognak, az ítélet végrehajtása ugyanis egy másik kör lesz.

Drukkolunk, hogy sikerüljön érvényt szerezni az ítéletnek, és annak is drukkolunk, hogy feszültségmentesen sikerüljön rendezni a helyzetet.

Mint ahogy annak is drukkolunk, hogy virágozzék Székelyföld, Hargita Megye Tanácsát pedig odavaló ember vezesse végre.

Ui. Ezt a jogi győzelmet egyébként a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat harcolta ki.

2 hozzászólás Hozzászólások

Ezt olvasta?

Kocsis Károly

Kocsis Károly

A stílus maga a jelölt, avagy önkéntes népvezérek viszonyulása az anyanyelvhez

A baj akkor kezdődik, amikor valaki önként, amolyan hályogkovács-módra közszereplést vállal, és a közösségi oldalán (hol máshol?) kiütköző stílusából az anyanyelve iránti ijesztő igénytelenség köszön vissza.

Szüszer Róbert

Szüszer Róbert

Minden érthető, ugye? Na fogd meg a söröm!

Miért nincs tej és kifli a Hargita megyei iskolákban? Mert kormány, mert kiírás, mert tavalyi program, APIA és elszámolás, mert na. Mi nem világos?

Kozán István

Kozán István

A kevesebb néha több – még költségvetésben is

Hiába adta el bombasztikus sikerként Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata a megyei önkormányzat 2024-es büdzséjét, nagy a gyanúnk, hogy a múlt héten elfogadott költségvetés fogja a legnagyobb fejfájást okozni Hargita megyének.

Kozán István

Kozán István

Csedő a beázásokat fürkészte, Ráduly kigondolta, Korodi megépíttette

Jottányit sem csorbult volna Csíkszereda jelenlegi városvezetésének érdeme attól, ha Korodi Attila polgármester megemlíti elődjének, Ráduly Róbert Kálmánnak a nevét a hídavatón.

Kozán István

Kozán István

Nem vitás, hogy lesz baleset – csak ki kell várni

Csak idő kérdése, hogy mikor következik be egy katasztrofális közlekedési baleset a „tarzani” gyorshajtók miatt. Lengyel rendszámú autókkal közlekedőkről van szó, akik lakott területen évek óta olyan tempóban róják a kilométereket, aminek sosem jó a vége.

Kozán István

Kozán István

Mindenkinek azt, ami jár!

Oly sok megaláztatás és arculcsapás után szombaton délelőtt, ha csak egy kis időre is, de végre nem másodrendű állampolgároknak érezhettük magunkat itthon, Romániában – a csendőrségnek hála.

Kozán István

Kozán István

Kinek építették a foglalkoztatóközpontot?

Éles vita alakult ki a közösségi térben azzal kapcsolatban, hogy a Máltai Szeretetszolgálat kinek is építette a csíksomlyói foglalkoztatóközpontot. Szerintünk a somlyói roma közösségnek – ami teljesen rendben van.

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!