Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Már csak jó idő kell, és megjavítják az utat a helikopter-leszállópálya felé

Székelyhon | 2017.02.13. [14:18]

Megjavítja a csíkszeredai hegyivadászegység helikopter-leszállópályája felé vezető útszakaszt közösen a Hargita megyei és a helyi önkormányzat, hogy a SMURD-helikopterek könnyebben elszállíthassák a betegeket a megyeközpontból más városok kórházaiba.

helikopter vn 015_bHelikopter a futballpályán. A jövőben a hegyivadászoknál fog leszállni

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, Demeter Ferenc az Agerpres hírügynökségnek azt nyilatkozta, eddig a megyeszékhely futballpályáján landoltak a helikopterek, mivel a kórház nem rendelkezik helikopter-leszállópályával, azonban ennek közelében nemrégiben épült egy kétemeletes ingatlan, amely rossz idő esetén vagy éjszaka ellehetetleníti a leszállást. Ezért a katonai egységgel kötöttek szerződést, melynek értelmében használhatják a helikopterek a katonai leszállópályát.

„Úgy döntöttünk, hogy szükség van egy kiépített, kivilágított leszállópályára, amelyet éjszaka és rossz idő esetén is használni lehet. Az érvényben lévő szerződés alapján a pácienseket szállító mentőautók behajthatnak a katonai egységhez, hogy a betegeket átvegyék a SMIURD-helikopterek” – magyarázta a hírügynökség tudósítójának Demeter.

Az egyetlen akadály az, hogy a bázishoz vezető útszakasz nagyon rossz állapotban van, így a súlyos betegek élete veszélybe kerülhet az út állapota miatt.

erdoalja ut gn 003_bNem betegszállító mentőautónak való út. Feljavítják

„A lehető leggyorsabban kell odaérnünk egy jó minőségű útszakaszon. Földúton nehéz a súlyos állapotban lévő betegeket szállítani, és a gyorsaság is számít, egyértelműen. Jó minőségű aszfalton sokkal gyorsabban lehet közlekedni és annál gyorsabban lehet elszállítani a pácienst Marosvásárhelyre vagy Brassóba” – mutatott rá a kórház menedzsere.

A megyei tanács és az önkormányzat közötti megállapodás értelmében, amint az időjárás megengedi, nekifognak az útszakasz felújításának.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
godzila
2017.02.13., hétfő [22:30]
Okos vagy bari! Van arra törvény hogy a kórház közelében nem szirénáznak a mentők! Neked, kicsi okos tojás csak a hülyeség jár a fejedbe!
5.
csendben
2017.02.13., hétfő [18:32]
Tudsz te valamit.... a mentők sem szirénáznak már ahogy a Vladimirescu-ra fordulnak, de eddig azt gondoltam, hogy a belügyisek nyugalmát nem akarják zavarni. Bár mióta a tulipánosok is lepaktáltak, nem csak az ezredesükről tiszta a kép.
4.
Propelleres
2017.02.13., hétfő [17:22]
Ez így igaz. Csak hát akkor zavarná a fel és leszálló helikopterek zaja a kórháztól alig 100 méterre lakó megyevezért.
3.
hoocii
2017.02.13., hétfő [15:43]
Annak az un utjavitasnak az arabol legalabb 2
helikopter leszallopalyat lehetne epiteni a
korhaz kozeleben!
2.
Helikopáter
2017.02.13., hétfő [15:35]
Hát mi történt a mi szeretett repülőtér-építő vezérünk terveivel? Mégse lesz itt az uj, De Gaulle, Heatrow, Ferihegy ?

Láthatjuk: Repülőteret akar építeni, de egy rendes heliportra se futja, ellenben útfelújításra futja. Jó volna ha szétnézne a DNA a vezér háza táján vagy fejében....
1.
szakállas vicc
2017.02.13., hétfő [14:27]
Rossz vicc, még ha a bőrit menti is véle.
Hozzászólások6