Belföld
Külföld

Több mint kétszáz személyt kellett kimenekíteni az árvíz miatt

Székelyhon 2018. július 24., 09:23
HIRDETÉS

Szeben megye több települését elöntötte az árvíz hétfőn. Alsóbajom településen kétszáz személynek kellett elhagynia otthonát, közülük 50 gyermek. A kimenekített lakosok a rokonoknál töltötték az éjszakát, miután házaikat és gazdaságaikat elöntötte a víz – számol be az Agerpres hírügynökség.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Szeben megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) jelenlegi adatai szerint Alsóbajom faluban 50 háztartásból kellett kimenekíteni a lakókat, 158 felnőttet és 50 gyermeket. 250 hektár szántóföld, 33 hektár legelő és kaszáló került víz alá, az áradás 180 kút ivóvizét is tönkretette. 79 ház és ugyanennyi háztáji gazdaság ment tönkre.

HIRDETÉS

A Szeben megyei katasztrófavédelmisek Fehér, Brassó, Maros és Hunyad megyéből kaptak erősítést. A forgalom elől le kellett zárni az Alsóbajom és Balázstelke, valamint a Zsinna és a Hunyad megyei Dobra közti utat.

Az árvíz károkat okozott Nagydisznódon, Kiscsűrön, Orláton, Szecselen, Kiskapuson és más településeken is. Két személyt Bázna és Alsóbajom között gépkocsiban ért az áradás, a tűzoltók mentették ki őket az autót körülvevő 75 centiméter magas vízből.

A Transzfogarason egyik menetirányban egy órán keresztül szünetelt a forgalom, mert a lezúduló eső miatt kövek estek az úttestre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS