Belföld
Külföld

Meghosszabbította a kormány az egységes adóbevallás benyújtására megszabott határidőt

Széchely István 2020. február 02., 19:11
HIRDETÉS

Több mint két hónappal meghosszabbította a kormány az egységes adóbevallás benyújtására megszabott határidőt, így március 15. helyett május 25-éig nyújthatják be az adóhivatalhoz adóbevallásaikat azok a természetes személyek, akik az elmúlt évben független tevékenységből valósítottak meg jövedelmet.

Meghosszabbította a kormány az egységes adóbevallás benyújtására megszabott határidőt
galéria
Május 25-éig nyújthatják be az adóbevallást az érintettek az adóhatóság honlapjáról elérhető Egyéni Virtuális Térben (SPV) Fotó: Gecse Noémi

A kormány sok civil szervezettől kapott kérést a határidő meghosszabbítására, annak érdekében, hogy mindenki időben le tudja adni az egységes adóbevallást – ismertette az intézkedés okát az ezzel kapcsolatban megtartott fővárosi sajtótájékoztatón Florin Cîţu pénzügyminiszter.

HIRDETÉS

Egyébként korábban május 25. volt az adóbevallás benyújtására megszabott határidő, ezt tavaly módosították március 15-ére. Szintén tavaly óta már kizárólag elektronikus formában fogadja az egységes adóbevallásokat az adóhatóság (ANAF), de a nyilatkozat kitöltésére szolgáló, az Országos Adóhatóság (ANAF) honlapjának főoldaláról elérhető Egyéni Virtuális Tér (Spaţiul Privat Virtual – SPV) felület már a határidő előtt egy héttel nagyon lassan működött a túlterhelés miatt, ezért idén sem ajánlott az utolsó napokban benyújtani az adóbevallásokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS