Belföld
Külföld
HIRDETÉS

500 eurónyi bónuszt kapnak az egészségügyi dolgozók, akik koronavírusos betegeket kezelnek

Székelyhon 2020. április 03., 12:42

A koronavírus-fertőzötteket ellátó orvosoknak és más egészségügyi alkalmazottaknak juttatandó 500 eurós bónusz tulajdonképpen veszélyességi pótlék a járvány idejére – jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter csütörtök este.

500 eurónyi bónuszt kapnak az egészségügyi dolgozók, akik koronavírusos betegeket kezelnek
galéria
Képünk illusztráció Fotó: 123RF

„Ez egy veszélyességi pótlék, amelyet a járvány idején kap a koronavírus-fertőzött páciensekkel kapcsolatba kerülő egészségügyi személyzet” – magyarázta Tătaru a Digi24 hírtelevizíónak, hangsúlyozva, hogy az egész országra érvényes a rendelkezés, nem csupán Suceava megyére.

A kórházigazgatóknak jelenteniük kell, hogy az általuk vezetett intézményben mely osztályokon kezelnek koronavírusos pácienseket, és azon osztályok személyzete részesülni fog a 2500 lej értékű veszélyességi pótlékban a járvány ideje alatt – tette hozzá a miniszter az Agerpres hírügynökség szerint.

Klaus Johannis államelnök csütörtökön, a Ludovic Orban miniszterelnökkel, Nelu Tătaru egészségügyi miniszterrel, Alexandru Moldovan Suceava megyei prefektussal tartott távértekezlet előtt kijelentette, hogy

havi bónuszt kell kapniuk a koronavírus-fertőzötteket ellátó orvosoknak és más egészségügyi alkalmazottaknak, ezért felkérte a kormányt, uniós alapokból biztosítsa a juttatást.

Az elnök szerint havi „néhány száz euróra” kell rúgnia a bónusznak.

Azt hiszem, egy 500 eurós összeg tisztességes bónusz lenne

– tette hozzá.

Johannis hangsúlyozta, az egészségügyi alkalmazottak a világjárvány elleni küzdelem első vonalában harcolnak, és „nagymértékű stressznek vannak kitéve”. „Mi bízunk bennük, beléjük vetjük minden reményünket, nagy elvárásaink vannak velük szemben (...), és el kell ismerni, hogy ebben a helyzetben a szép szavaknál kicsit többre van szükség” – érvelt az elnök.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat