HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2018. március 19., hétfő

Tavaszi nagytakarításra készülnek Csomafalván

Közös erővel, közösségi összefogással tervezik a községben a nagytakarítást március 27 és 30. között, melyhez kérik a helyiek csatlakozását, és azt, hogy a csomafalviak szűkebb-tágabb környezetüket tegyék rendbe húsvét előtt.

Tamás Gyopár 2018. február 18., vasárnap

Népbetegségről a testi egészség megőrzését célzó gyergyói előadáson

Visszérbetegségekről és kezelésükről szólt a Védjük, amíg van című előadássorozat első alkalma, a gyergyóremetei dr. Asztalos László tartotta előadás sok érdeklődőt vonzott. A humorral fűszerezett felvilágosítást követően a jelenlévők kérdéseikre is választ kaptak.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2018. február 11., vasárnap

Gyergyócsomafalván is eltemették a farsangot

Megadták a módját a farsangtemetésnek Gyergyócsomafalván. A Mocorgók Néptáncegyüttes tagjai első alkalommal járták körbe az utcákat, zenével kicsalogatva a falustársakat, hogy együtt vegyenek búcsút a farsangi időszaktól, és űzzék el a telet.

Tamás Gyopár 2018. január 22., hétfő

Érdekli a gyergyóremeteieket, mi történik a községben

Megtelt a közösségi ház a gyergyóremetei helyi önkormányzat és a polgármesteri hivatal tevékenységi, pénzügyi számadásán. A vasárnapi falugyűlésen a megyei elöljárók is részt vettek. A helybéliek a gyűlés után egy új célgépet vehettek szemügyre.

Tamás Gyopár 2018. január 13., szombat

Villámgyors segítség a ditrói nagycsaládnak

Huszonnégy óra telt el a kéréstől számítva, máris meghallgatásra talált. Elromlott ugyanis a gyergyóditrói kilencgyermekes nagycsalád sokat használt mosógépje, segítségre szorultak.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. december 26., kedd

Fényt, meleget, életenergiát visz a csomafalviak életébe a szociális központ

Harminchárom javaslatból választottak az illetékesek: Napfény Szociális Központ lett a neve a gyergyócsomafalvi önkormányzat által működtetett intézménynek.

Tamás Gyopár 2017. december 11., hétfő

A Juhászlegényt próbálják Gyergyóban

Gyergyóditró és a Juhászlegény harmadszorra is egymásra talált: ismét színpadra kerül Török Rezső Juhászlegény című falusi életképe. Huszonéve mutatták be legutóbb, de azt megelőzően két évtizeddel szintén betanulták az akkori ditrói színjátszók.

Tamás Gyopár 2017. december 05., kedd

Hétvégi házakat dúlt fel Libánban a medve

Nemrég ismét két libáni hétvégi házban és környékén okozott kárt a medve. Amint tulajdonosaik elmondták, két hónappal ezelőtt szintén betört a vadállat. Fotókat is mutattak garázdálkodásának nyomairól. A gyergyóújfalvi önkormányzat kérvényezte két medve kilövését.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. október 15., vasárnap

Vágták, vitték, vették, kóstolták a híres szárhegyi káposztát

A káposzta körül forgott minden Szárhegyen szombaton, a 11. Híres Káposztavásár és fesztiválon. Idén a tavalyi mennyiséget is túlszárnyalva 6300 töltelék készült, de emellett több más káposztás ételt is kóstolhattak fesztiválozók.

Tamás Gyopár 2017. október 09., hétfő

Fókuszban a csomafalvi lovassport

Oklevelekkel jutalmazták a gyergyócsomafalvi lovassport elindítóit a vasárnap ötödik alkalommal megtartott Lovas Napon.

Tamás Gyopár 2017. október 08., vasárnap

Nem a fa kérgébe kell belevésni, hogy „szeretlek”

Erdővel kapcsolatos ismeretterjesztő beszélgetésen, kézműves foglalkozásokon vettek részt azok az elemisták, akik bekapcsolódtak a gyergyószentmiklósi, Kossuth Lajos utcai erdőrendészeti hivatal udvarán második alkalommal szervezett nyílt nap eseményeibe.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. október 01., vasárnap

Számadással, hálaadással, adományozással, muzsikával tartottak gazdanapot Csomafalván

Zene, tánc, terménymustra, kisállatkiállítás, lovasvetélkedők, főzőverseny: mindez a gazdanapi forgatagban zajlott a gyergyócsomafalvi rendezvénycsűrnél szombaton.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 27., szerda

Bognyeső- és Gazdanap Csomafalván

A Székelyföldi Akadémiával rajtol csütörtökön a gyergyócsomafalvi, hagyományos Bognyeső- és Gazdanap köré szervezett eseménysor.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 26., kedd

Új kultúrtér a gyermekeknek

Megnyílt az új, gyermekeknek szánt kultúrtér Gyergyószentmiklóson, a HalVirág Egyesület Bábudvarában. A Gyilkos-tó legendája című bábjátékot adták elő a gyerekek és kísérőik alkotta nagyérdeműnek. A HalVirág Bábszínház pénteken jótékonysági előadást tart.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 13., szerda

Bognyeső- és gazdanapra készülnek Gyergyócsomafalván

Már most félre tehetik az adománynak szánt terményt, tartós élelmiszert azok, akik szeptember 30-án, a Gyergyócsomafalvi Bognyeső- és Gazdanapon a Páli Szent Vince napköziotthon részére felajánlanák.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. szeptember 11., hétfő

Különleges ízek, nem mindennapi ételek a Hurutfesztiválon

Már messziről a múzeumkertbe csalogatta a járókelőket is az ínycsiklandozó illat vasárnap délben Gyergyószentmiklóson. Féltucatnyi bográcsban készültek a finomságok az Örmény Nemzetközi Művészeti Fesztivál gasztronómiai rendezvényén.