HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. szeptember 13., szerda

Bognyeső- és gazdanapra készülnek Gyergyócsomafalván

Már most félre tehetik az adománynak szánt terményt, tartós élelmiszert azok, akik szeptember 30-án, a Gyergyócsomafalvi Bognyeső- és Gazdanapon a Páli Szent Vince napköziotthon részére felajánlanák.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 11., hétfő

Különleges ízek, nem mindennapi ételek a Hurutfesztiválon

Már messziről a múzeumkertbe csalogatta a járókelőket is az ínycsiklandozó illat vasárnap délben Gyergyószentmiklóson. Féltucatnyi bográcsban készültek a finomságok az Örmény Nemzetközi Művészeti Fesztivál gasztronómiai rendezvényén.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. szeptember 09., szombat

Böjte Csaba: fel kell készülnünk, hogy más jellegű gondok is lehetnek itt, mint az elbukott vizsgák

Több mint háromszázan gyalogosan zarándokoltak ki a gyergyószárhegyi, tatárdombi tanévkezdő szentmisére, amelyen Böjte Csaba atya mondta a szentbeszédet. A misét követően megkoszorúzták a tatárdombi emlékművet. Többen voltak, mint tavaly.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 06., szerda

Összefogás szükséges a Mária-út karbantartásáért

2010-ben kezdődött el a Mária-út kiépítése. Egyre több külföldi választja e zarándoklatot, ezért kérték fel a Mária-út menti Hargita megyei polgármesteri hivatalokat, hogy a településükön áthaladó szakasz karbantartásához járuljanak hozzá.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 06., szerda

Bővült a csomafalvi tűzoltók eszköztára

Ismét bővült a Gyergyócsomafalvi Önkéntes Tűzoltók eszköztára kedden. Hiánypótló az a mélyszívó pumpa, amellyel akár 20 méter mélyről is kiszivattyúzható a víz.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. augusztus 27., vasárnap

Hogyan lesz a rongyból szőnyeg?

Már nem ismeretlen a nyüst, a borda, a csép annak a közel harminc gyermeknek, akik kézműveskedésre jelentkeztek a Gyergyócsomafalvi Szociális Házban. Ezentúl hetente tartanak foglalkozásokat önkéntesek segítségével.

Tamás Gyopár 2017. július 29., szombat

Kulcsár-Terza József ősszel benyújtja az autonómiatervezetet

Ha más nem is, ő benyújtja szeptemberben az autonómiastatútumot – ígérte az RMDSZ és az MPP választási megállapodásának eredményeként a szövetség jelöltlistáján bejutott MPP-s parlamenti képviselő, Kulcsár-Terza József. Ettől függetlenül nem bízik abban, hogy napirendre is tűzik.

Tamás Gyopár 2017. július 29., szombat

Polgári és néppárti elnökök egy asztalnál

Biró Zsolt MPP-elnök és Szilágyi Zsolt EMNP-elnök foglalt helyet szombat délben az előadók asztalánál az EMI-táborban. A beszélgetés során többször is barátjának szólította Biró Szilágyit – e megszólítás viszonzatlan maradt.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. július 26., szerda

El kellett költöztetni a garázsokat a térrendezés miatt

Gyergyócsomafalván féltucatnyi munkagép dolgozik a Borsos Miklós téren. Nehezen fogadták a lakók, hogy a tömbház környéki garázssort a térrendezés érdekében a szomszédos területre kellett költöztetniük.

Tamás Gyopár 2017. július 17., hétfő

Neuburgból tekertek Gyergyószentmiklósra

Hazaért Neuburgból Gyergyószentmiklósra a két kerékpározó fiatalember. A város szárhegyi bejáratánál barátok, ismerősök fogadták a gyergyószentmiklósi Sánta Elemért és a Németországban élő, gyergyószentmiklósi származású Koss Zoltánt.

Tamás Gyopár 2017. július 10., hétfő

Bábanimációs technikákat tanultak

Bábanimációs technikákat tanulhattak az érdeklődők Bonczidai Dezsőtől, a marosvásárhelyi Ariel Színház bábszínészétől a HalVirág Egyesület szervezésében Gyergyószentmiklóson.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. július 09., vasárnap

Kájoni Jánosra emlékeztek Gyergyószárhegyen

Kájoni János halálának 330. évfordulójára emlékeztek vasárnap Gyergyószárhegyen. Tíz órától a ferences kolostor templomában tartott szentmisét Anaklét atya, Györfi Erzsébet és Ványolós Orsolya közreműködésével.

Tamás Gyopár 2017. július 08., szombat

Táborzáró kiállítás Gyergyószárhegyen

Kiállítással zárult a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ Szent László-tábora. Pénteken Gyergyószárhegyen, a művelődési ház Cika-termében állították ki a képzőművészeti alkotótábor folyamán készült munkákat.

Tamás Gyopár 2017. július 02., vasárnap

Ízelítő nem csak a gasztronómiai különlegességekből

A Csomafali Nagy Gyúródás utolsó három napján a szórakozásé volt a főszerep, de szombaton a helyi értékek felmutatására is alkalom adódott. A piactéren a tesvértelepülések és a vendégfogadó község helyi gasztronómiai különlegességeiből nyújtott ízelítőt.

Tamás Gyopár 2017. június 27., kedd

Felkérés a Köllők táncára

Több táncpróbán is túl vannak Gyergyócsomafalván. Gyakorolták a településük táncát, a Köllők táncát, hogy majd a Szent Péter és Pál-napi búcsús szentmisét követően a templom előtti téren bemutassák.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. június 25., vasárnap

Főztek és tapasztalatokat cseréltek a polgárőrök Szárhegyen

A céljuk közös a polgárőröknek: minél hatékonyabban ellássák az önkéntes alapon vállalt feladatot. Ehhez támogatásra, közösségre és tapasztalatra van szükség. Mindhármat erősítette a szombati Gyergyószárhegyi Polgárőrség Napja.