HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. október 15., vasárnap

Vágták, vitték, vették, kóstolták a híres szárhegyi káposztát

A káposzta körül forgott minden Szárhegyen szombaton, a 11. Híres Káposztavásár és fesztiválon. Idén a tavalyi mennyiséget is túlszárnyalva 6300 töltelék készült, de emellett több más káposztás ételt is kóstolhattak fesztiválozók.

Tamás Gyopár 2017. október 09., hétfő

Fókuszban a csomafalvi lovassport

Oklevelekkel jutalmazták a gyergyócsomafalvi lovassport elindítóit a vasárnap ötödik alkalommal megtartott Lovas Napon.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. október 08., vasárnap

Nem a fa kérgébe kell belevésni, hogy „szeretlek”

Erdővel kapcsolatos ismeretterjesztő beszélgetésen, kézműves foglalkozásokon vettek részt azok az elemisták, akik bekapcsolódtak a gyergyószentmiklósi, Kossuth Lajos utcai erdőrendészeti hivatal udvarán második alkalommal szervezett nyílt nap eseményeibe.

Tamás Gyopár 2017. október 01., vasárnap

Számadással, hálaadással, adományozással, muzsikával tartottak gazdanapot Csomafalván

Zene, tánc, terménymustra, kisállatkiállítás, lovasvetélkedők, főzőverseny: mindez a gazdanapi forgatagban zajlott a gyergyócsomafalvi rendezvénycsűrnél szombaton.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 27., szerda

Bognyeső- és Gazdanap Csomafalván

A Székelyföldi Akadémiával rajtol csütörtökön a gyergyócsomafalvi, hagyományos Bognyeső- és Gazdanap köré szervezett eseménysor.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. szeptember 26., kedd

Új kultúrtér a gyermekeknek

Megnyílt az új, gyermekeknek szánt kultúrtér Gyergyószentmiklóson, a HalVirág Egyesület Bábudvarában. A Gyilkos-tó legendája című bábjátékot adták elő a gyerekek és kísérőik alkotta nagyérdeműnek. A HalVirág Bábszínház pénteken jótékonysági előadást tart.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 13., szerda

Bognyeső- és gazdanapra készülnek Gyergyócsomafalván

Már most félre tehetik az adománynak szánt terményt, tartós élelmiszert azok, akik szeptember 30-án, a Gyergyócsomafalvi Bognyeső- és Gazdanapon a Páli Szent Vince napköziotthon részére felajánlanák.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 11., hétfő

Különleges ízek, nem mindennapi ételek a Hurutfesztiválon

Már messziről a múzeumkertbe csalogatta a járókelőket is az ínycsiklandozó illat vasárnap délben Gyergyószentmiklóson. Féltucatnyi bográcsban készültek a finomságok az Örmény Nemzetközi Művészeti Fesztivál gasztronómiai rendezvényén.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. szeptember 09., szombat

Böjte Csaba: fel kell készülnünk, hogy más jellegű gondok is lehetnek itt, mint az elbukott vizsgák

Több mint háromszázan gyalogosan zarándokoltak ki a gyergyószárhegyi, tatárdombi tanévkezdő szentmisére, amelyen Böjte Csaba atya mondta a szentbeszédet. A misét követően megkoszorúzták a tatárdombi emlékművet. Többen voltak, mint tavaly.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 06., szerda

Összefogás szükséges a Mária-út karbantartásáért

2010-ben kezdődött el a Mária-út kiépítése. Egyre több külföldi választja e zarándoklatot, ezért kérték fel a Mária-út menti Hargita megyei polgármesteri hivatalokat, hogy a településükön áthaladó szakasz karbantartásához járuljanak hozzá.

Tamás Gyopár 2017. szeptember 06., szerda

Bővült a csomafalvi tűzoltók eszköztára

Ismét bővült a Gyergyócsomafalvi Önkéntes Tűzoltók eszköztára kedden. Hiánypótló az a mélyszívó pumpa, amellyel akár 20 méter mélyről is kiszivattyúzható a víz.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. augusztus 27., vasárnap

Hogyan lesz a rongyból szőnyeg?

Már nem ismeretlen a nyüst, a borda, a csép annak a közel harminc gyermeknek, akik kézműveskedésre jelentkeztek a Gyergyócsomafalvi Szociális Házban. Ezentúl hetente tartanak foglalkozásokat önkéntesek segítségével.

Tamás Gyopár 2017. július 29., szombat

Kulcsár-Terza József ősszel benyújtja az autonómiatervezetet

Ha más nem is, ő benyújtja szeptemberben az autonómiastatútumot – ígérte az RMDSZ és az MPP választási megállapodásának eredményeként a szövetség jelöltlistáján bejutott MPP-s parlamenti képviselő, Kulcsár-Terza József. Ettől függetlenül nem bízik abban, hogy napirendre is tűzik.

Tamás Gyopár 2017. július 29., szombat

Polgári és néppárti elnökök egy asztalnál

Biró Zsolt MPP-elnök és Szilágyi Zsolt EMNP-elnök foglalt helyet szombat délben az előadók asztalánál az EMI-táborban. A beszélgetés során többször is barátjának szólította Biró Szilágyit – e megszólítás viszonzatlan maradt.

Tamás Gyopár 2017. július 26., szerda

El kellett költöztetni a garázsokat a térrendezés miatt

Gyergyócsomafalván féltucatnyi munkagép dolgozik a Borsos Miklós téren. Nehezen fogadták a lakók, hogy a tömbház környéki garázssort a térrendezés érdekében a szomszédos területre kellett költöztetniük.

HIRDETÉS
Tamás Gyopár 2017. július 17., hétfő

Neuburgból tekertek Gyergyószentmiklósra

Hazaért Neuburgból Gyergyószentmiklósra a két kerékpározó fiatalember. A város szárhegyi bejáratánál barátok, ismerősök fogadták a gyergyószentmiklósi Sánta Elemért és a Németországban élő, gyergyószentmiklósi származású Koss Zoltánt.