HIRDETÉS
Jászberényi Sándor 2018. december 11., kedd

Illegális állatkereskedelem Egyiptomban

Afrikának és a Közel-Keletnek napjainkban is jelentős problémája az illegális állatkereskedelem. Bár Egyiptom is aláírta a vonatkozó nemzetközi szerződéseket, Kairó a mai napig az állatkereskedelem központjának tekinthető.

Jászberényi Sándor 2018. december 01., szombat

Ebéd a Halottak városában

Kairó, mint bármelyik harmadik világbeli város, tele van nyomornegyedekkel. A kormányzat felszámol egyet, de a helyére másik kettő nő azonnal. Jászberényi Sándor helyszíni riportja a Székelyhonnak.

HIRDETÉS
Jászberényi Sándor 2018. november 27., kedd

Magyarok nyomában Etiópiában

Etiópia jelenleg az egyik legdinamikusabban fejlődő afrikai ország, amellyel Magyarországnak komoly gazdasági kapcsolatai vannak. Az etióp kereszténységről, arról hogy miként kerül egy magyar Afrikába, hogy mit kerestek a székelyek II. Menelik etióp császár udvarában Szélinger Balázs történészt, külgazdasági attasét kérdeztük.

Hallgassa online rádióinkat
Jászberényi Sándor 2018. november 16., péntek

Uralkodni a víz felett – a Nílus az élet

A Nílusnak, amely Egyiptomnak az életet jelenti, két forrása van. Az egyik a Tanganyika-tó, a másik a Tana-tó, Etiópiában. Ha a folyó vízhozama csökken akár humanitárius katasztrófa is kialakulhat.

Jászberényi Sándor 2018. november 07., szerda

Kereszténygyilkosságok Egyiptomban: célzott támadások

Az egyiptomi kopt keresztényeket véres támadás érte a napokban. A közösségről, az összefüggésekről a kiváló író és riporter, Jászberényi Sándor írt a lapunknak Kairóból.