Jégkorong
Labdarúgás
Kézilabda
Kosárlabda
Teremlabdarúgás
Egyéb sportok
Téli sportok
Székely válogatott
Imperial Wet

Büntetőkkel maradt alul Székelyföld

Zátyi Tibor 2016. augusztus 03., 19:31 utolsó módosítás: 2016. augusztus 03., 19:47

Izgalmas, helyzetekben gazdag mérkőzésen Székelyföld válogatottja büntetőkkel kapott ki Kárpátaljától a labdarúgó Magyar Örökség Kupa bronzmérkőzésén.

 

Szerdán délután Klein (Szakáli, a szünetben) – Silion (Demény, 70.), Rózsa, Lőrincz, Gazda (Cășineanu, 70.), Szőcs Loránd, Ilyés, Csűrös, Szőcs László, Bajkó és Vékás (Mánya, 70.) felállásban kezdett a Kárpátalja ellen a torna harmadik helyéért kiírt találkozón.

Kezdetben kiegyenlített volt a játék, az első helyzetek pedig Székelyföldé voltak: a 6. percben Bajkó ugrott ki a védők közül, ám az utolsó pillanatban utolérték, majd a 13. percben Szőcs László lódult meg, egyedül a kapussal szemben a jobb alsó mellé emelte a labdát. Kárpátalja beszorult, ám ennek ellenére mégis megszerezte a vezetést: a 16. percben félpályán szereztek labdát, az ellentámadást pedig higgadtan befejezték. A hátrányba kerülés nem törte meg a székelyeket, továbbra is rohamozták a kárpátaljai kaput, a 24. percben Silion került ziccerbe, ám lövés helyett passzt választott, a védelem pedig tisztázott. Kárpátalja nem tudott újítani, a székelyföldi helyzetek pedig nem akartak góllá érni.

Fél óra játék után óriási egyenlítési lehetőség alakult ki, Szőcs Lászlót buktatták a büntetőterületen belül, a tizenegyest Bajkó végezte el, ám az ukrán és magyar élvonalban is megfordult Ovszijenko Vadimir megfogta a lövést. A kihagyott ziccer szinte megbosszulta magát, hiszen a kárpátaljaiak a következő támadásból kapufát lőttek. A szünet előtt már a kapufa se mentette meg a mérkőzést továbbra is domináló Székelyföldet, a 44. percben egy újabb ellentámadást fejeztek be góllal. A székelyek nem törtek meg, sőt, a középkezdést követően Vékást ugratták ki, a fiatal támadó pedig higgadtan a jobb alsóba lőtt.

Térfélcsere után Kárpátalja magabiztosabban játszott, több veszélyes helyzetet is kidolgozott. Az 55. percben ketten vezethették a labdát a szünetben beálló Szakálira, ám Malomfalva hálóőre hihetetlen bravúrral hárított és játékban tartotta a csapatot. A nyomás enyhült, Székelyföld inkább pontrúgásokból próbált helyzetet kialakítani, ám Ovszijenko magabiztosan uralta a légteret. Az idő teltével fáradni kezdett Székelyföld, így több lehetőség adódott a fiatal játékosokból álló Kárpátalja előtt, ám Szakáli verhetetlen volt ezen a délután.

A hajrá kezdetén ismét emberhátrányba került Székelyföld, ezúttal Bajkó mehetett korábban tusolni. A hátrány ezúttal is lendületet adott a csapatnak, Kárpátlaja nem tudott újítani, és a 88. percben Csűrös beadását Szőcs László pofozta a hálóba. A rendes játékidő végéig több eseményt nem lehetett feljegyezni, így következhettek a büntetők.

Kárpátalja kezdte, minden próbálkozást gólra váltott, míg Székelyföld részéről Ilyés, Lőrincz és Rózsa berúgta, Szőcs László lövését pedig hárította a kapus. Kárpátalja 5–3-ra nyert a büntetőknél, így a harmadik helyen zárt az első Magyar Örökség Kupán. A Délvidék–Felvidék döntőt később rendezik.

„Egy olyan torna volt, amelyet mind a négy csapat kellő komolysággal kezelt, igyekezett a legjobb kerettel megjelenni. Természetesen, mi is ugyanazzal a problémával küzdünk, amikkel a többiek is, azaz nem mindig kapjuk meg azokat a labdarúgókat, akinek helyük lenne a csapatban. Egy ilyen tornának olyan időpontot kellene találni, amire el tudnak jönni a magasabban jegyzett játékosok is, és nem kell megszakítaniuk a felkészülésüket. Székelyföld szempontjából szerintem előrelépés történt, az FK Csíkszereda négy játékosát is elengedte. Megérthető Sepsiszentgyörgy helyzete is , hiszen a hétvégén már első másodosztályos mérkőzését játssza a csapat. A Magyar Örökség Kupán négy együttesből mi indultunk elsőként, a többiek később, de már sok mindenben leköröztek már minket, úgyhogy az elkövetkezőkben azon kell dolgoznunk, hogy beérjük őket” – mondta Jakab Zoltán, Székelyföld szövetségi kapitánya.

Magyar Örökség Kupa, a 3. helyért: Székelyföld–Kárpátalja 2–2 (1–2), gólszerzők Vékás (45+2.,), Szőcs László (88.), büntetőkkel 3–5.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS