Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Országos szinten ritka beavatkozásokat is elvégeznek a csíkszeredai kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán

Barabás Hajnal 2020. február 23., 11:45

Hatalmas átalakuláson ment át az utóbbi években a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya, a hozzá kapcsolódó újszülöttosztályon pedig ugyancsak jelentős korszerűsítéseket végeztek. A kórházban évente több mint ezer szülést vezetnek le, és ennél is több újszülöttet látnak el.

Fotó: Gábos Albin

Holló Tünde Mária, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezetője számolt be az utóbbi évek fejlesztéseiről. Mint a főorvos mesélte, harminc éve dolgozik a kórházban, és munkája kezdetén a szülőszobák még a kórház sebészeti osztályának műtőblokkjában voltak. Mára már egy teljesen átalakult rendszerben működő osztályt vezet.

Hét szakorvos dolgozik az osztályon

Tőle tudjuk, hogy jelenleg a szülészeti részlegen 40, a nőgyógyászatin pedig 20 ággyal működnek. Az osztályon hét szakorvos dolgozik, így egy ügyeleti vonalat le tudnak fedni, ugyanakkor szükség esetén a műtéti beavatkozásokhoz be tudják hívni az éppen nem ügyeletező kollégáikat is. Egyébként tavaly 1290 szülést jegyeztek a kórházban, amelyekből 453 esetben császármetszést végeztek.

Egyre több a császármetszés. Ezelőtt 30 évvel mindössze 5 százalék volt az ilyen beavatkozások száma, ma már több mint 35 százalék. Ez az arány egyébként nagyjából megegyezik az országos átlaggal

– tudtuk meg. Ugyanakkor sok a terhességmegszakítás is. Az osztályon tavaly 2305 pácienst láttak el, egynapos ellátásban 711 beteget kezeltek, és több mint ezer nőgyógyászati műtétet végeztek.

Inkubátor Fotó: Gábos Albin

Már két műtőben operálnak

A sebészeti osztály műtőblokkjából évekkel ezelőtt az első emeleten lévő szülészetre költöztették a műtőjüket. Sokáig ez az egy műtő működött, két éve azonban lehetőség nyílt arra, hogy újabb műtőt rendezzenek be az osztályon. A két műtőbe pedig új műtőasztalokat, új lámpákat, altatógépeket, laparoszkópot, sterilizáló tárolódobozokat és egyéb műszereket kaptak nemrég. Holló Tünde hozzáfűzte,

az új gépek és eszközök használatához minden szakorvosuknak megvan a kompetenciája, elvégezték az ezekhez szükséges képzéseket.

Nemcsak az orvosok, hanem a két osztály asszisztensei is gyakran vesznek részt továbbképzéseken. Az osztály két szülőszobával is rendelkezik, ahova új szülőasztalokat, az újszülöttek ellátásához szükséges melegített asztalokat – ezeken biztonságban elvégezhető minden szükséges újraélesztési beavatkozás –, a biztonságos lélegeztetéshez szükséges berendezéseket, valamint modern, az újszülöttek szívműködését monitorozó pulsoximétereket, illetve egy új ultrahangkészüléket helyeztek el. „Sikerült nemrég berendezni egy intenzív megfigyelő kórtermet is, új ágyakkal, ide császármetszés után kerülnek az anyukák” – tette hozzá a főorvos.

Fotó: Gábos Albin

Ugyancsak újdonság, hogy kialakítottak egy helyiséget, ahol a családtagok civilizált körülmények között látogathatják meg az anyukákat. A friss anyák és babák nyugalma és védelme érdekében a gyermekágyas osztályra nem mehetnek be látogatók. Nemrég újrafestették, színesítették a kórtermeket is, hogy hangulatosabb, anya- és bababarát legyen az osztály.

Bevett szokás ma már az apás szülés, illetve az újszülött világrajövetele után az aranyóra gyakorlata,

utóbbi keretében a baba előbb bőr-bőr kontaktusban pihenhet meg az anyuka mellkasán, majd az első két órát is együtt töltik a szülőszobán. A bőr-bőr kontaktusra a császármetszések során is van lehetőség. Ugyanakkor figyelmet fordítanak arra, hogy a kismamákat segítsék, tanácsokkal lássák el a szoptatást illetően. Az osztályon dolgozik okleveles szoptatási tanácsadó is.

A szülészeti-nőgyógyászati járóbeteg-rendelő a kórház földszintjén működik, ide online is lehet időpontot foglalni az intézmény honlapján, a korhaz.ro oldalon. Tavaly a járóbeteg-rendelőben 2002 pácienst vizsgáltak meg. A rendelő is átesett fejlesztésen, az utóbbi időben egy új, korszerű ultrahangkészülékkel bővítették. A főorvos ugyanakkor fontosnak tartotta megjegyezni, hogy itt méhnyakrákszűrést is végeznek, az ebben való részvételhez nem szükséges más, csak egy küldőpapír a háziorvostól. Arra is kitért, hogy a szűrés erősen javallott, főként a negyven év fölötti nőknek.

Csecsemők ultrahang-vizsgálata Fotó: Gábos Albin

Jövőbeli tervek

Az osztályvezető több jövőbeli tervüket is megosztotta. Mint részletezte, jelenleg folyamatban van egy második ügyeleti vonal létrehozása is, hogy bármikor elérhető legyen még egy szakorvos, ha szükség van rá. Folyamatban van a kórház családtervezési rendelőjének bővítése is, a poliklinika épületében ennek keretében nőgyógyász és klinikai pszichológus is fog rendelni. Hosszú távon szeretnének létrehozni egy nőgyógyászati onkológiai eseteket ellátó egységet, valamint egy meddőségi részleget is, de ehhez teljes szervezeti és szerkezeti átalakításra lesz szükség.

A gépekkel együtt kell fejlődni

Az osztályon egyébként minden típusú nőgyógyászati műtétet elvégeznek (például onkológiai műtétek, méhnyakrák-műtétek, méheltávolítás, méhsüllyedés kezelése), csak ritka esetekben küldik tovább a pácienseket nagyobb kórházakba. Hompoth György szülész-nőgyógyász főorvos elmondta, az orvosoknak együtt kell fejlődniük a korszerű gépekkel, az osztályon nagyon sok újítás volt, és a mostani műszereket össze sem lehet hasonlítani azokkal, amelyeket öt-hat éve használtak.

Ezek a gépek pontosabb diagnózist tesznek lehetővé, az új generációs sebészeti eszközök pedig egyszerűbbé teszik a beavatkozásokat, vannak már olyan kauterek (elektromos sebészi kések), amelyek egyszerre vágnak és vérzéscsillapítást is végeznek

– magyarázta. A kórházban egyébként több, országos szinten is ritka beavatkozást végeztek, két éve premiernek számított a méh-endometriózis laparoszkópos kezelése, amely az érintett bélszakasz eltávolítását jelentette. A betegség által érintett húgyhólyag vagy hüvelyrészek eltávolítását és az ilyen jellegű operációkat azóta is végzik. Szintén premiernek számított nyolc évvel ezelőtt a laparoszkópos méheltávolítás, amely ma már a rutinműtétek közé tartozik, és évente 30–40 ilyen beavatkozást végeznek el.

Fotó: Gábos Albin

Évente 1200–1300 baba születik

Füstös Annamária újszülöttgyógyász-szakorvos, az újszülött osztály vezetője mutatta be osztályukat, amely szorosan együttműködik a szülészettel. Összesen 36 ágyuk van, amelyekből hetet koraszülött csecsemőknek tartanak fenn. Ezenkívül van három intenzív terápiás ágyuk a beteg vagy nagyon pici babák ellátására.

Az osztályon két szakorvos dolgozik, és egy rezidens orvos van alkalmazásban, aki jelenleg a szakképzését végzi Marosvásárhelyen.

Füstös Annamária három éve tevékenykedik a kórházban, korábban évekig nem volt az intézménynek újszülöttgyógyász-szakorvosa. Mint mondta, szükség volna további szakemberekre, hogy tudják teljesen lefedni az ügyeleti vonalat, jelenleg a gyermekgyógyász szakorvosok segítenek ebben. Ezen az osztályon is jelentős fejlesztések történtek az utóbbi időben: amellett hogy kifestették, színesítették a hozzájuk tartozó helyiségeket, új babaágyneművel, ruhákkal, bútorzattal, a babák biztonságos és szakszerű ellátásához szükséges modern felszerelésekkel gazdagodtak. Új inkubátor, korszerű ultrahangkészülék van, amellyel szükség esetén a kisbabák agyát, hasi szerveit vagy veséit tudják pontosabban megvizsgálni. Továbbá sikerült beszerezni egy korszerű, nem invazív légzéstámogató készüléket (CPAP), amely a kis koraszülöttek ellátásában elengedhetetlen.

Fotó: Gábos Albin

Évente 1200–1300 kisbabát látnak el, köztük olyanokat is, akik nem itt születtek – ide hozzák a gyergyószentmiklósi és maroshévízi kórházakból azokat a koraszülötteket, akik komolyabb szakellátást igényelnek.

„Minden több mint 32. gesztációs hétre született és 1500 gramm feletti súllyal született gyermeket el tudunk látni” – magyarázta a szakorvos. Újdonság továbbá, hogy osztályuk munkáját egy éve már egy szociális asszisztens is segíti, aki például rendezi azoknak a babáknak az anyakönyvi kivonatát, akiknek az édesanyja nem rendelkezik iratokkal, illetve az elhagyott újszülöttek nevelőszülőknél való elhelyezéséről is gondoskodik, együttműködve a gyermekvédelmi hatóságokkal. Ugyancsak nemrég óta tevékenykedik náluk egy klinikai pszichológus is.

Az osztályok orvosai, balról jobbra: Teleky Levente, Fogarasi Éva, Kraft Hunor-Norbert, Felházi Réka, Hompoth György, Voicu Camelia-Mirela, Holló Tünde-Mária, Füstös Annamária, Portik Botond, valamint Cseh Zsuzsanna • Fotó: Gábos Albin
Az osztályok orvosai, balról jobbra: Teleky Levente, Fogarasi Éva, Kraft Hunor-Norbert, Felházi Réka, Hompoth György, Voicu Camelia-Mirela, Holló Tünde-Mária, Füstös Annamária, Portik Botond, valamint Cseh Zsuzsanna Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
Ultrahang-készülék • Fotó: Gábos Albin
Ultrahang-készülék Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
Intenzív terápiás kórterem • Fotó: Gábos Albin
Intenzív terápiás kórterem Fotó: Gábos Albin
Hompoth György szülész-nőgyógyász • Fotó: Gábos Albin
Hompoth György szülész-nőgyógyász Fotó: Gábos Albin
• Fotó: Gábos Albin
Fotó: Gábos Albin
Füstös Annamária, valamint Holló Tünde szakorvosok, osztályvezetők • Fotó: Gábos Albin
Füstös Annamária, valamint Holló Tünde szakorvosok, osztályvezetők Fotó: Gábos Albin
Holló Tünde szülészeti-nőgyógyászati osztály főorvosa • Fotó: Gábos Albin
Holló Tünde szülészeti-nőgyógyászati osztály főorvosa Fotó: Gábos Albin
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat

 
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír/Rossz hír-funkció (szekelyhon.ro; kronikaonline.ro) használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
newsvote_ szekelyhon.ro
Cikkre való szavazás rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.

 

NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a cikk alatti Jó hír / Rossz hír funkció használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: newsvote_

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.

 

ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.

 

NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.

Székely Sport