HIRDETÉS

Egy morzsányi szeretet a civilektől

Iochom Zsolt 2013. december 21., 10:57 utolsó módosítás: 2013. december 21., 12:02

Tucatnyi civil szervezet összefogásából adventi szeretetmorzsával ajándékozták meg péntek délután a csíkszeredaiakat a város karácsonyfája körül, ahol zsíros kenyérrel és forró teával kínálták a térre kilátogatókat.

Míg a nagyböjti időben a tizenkét szociális-karitatív munkával foglalkozó civil szervezet a Szabadság téren tartott szeretetvendégséget, ezúttal a Majláth Gusztáv Károly tér és a Petőfi Sándor utca találkozásánál örvendeztették meg az arra járókat. Az egyesületi tagok akciójukkal nemcsak a rászorulóknak, hanem mindenkinek szerettek volna pár örömteli pillanatot szerezni.

A Szeretetmorzsa jó alkalom volt arra, hogy néhány percet elidőzzünk egymással az adventi készülődés idején. Bács Béla János a Szent Tamás Alapítvány részéről a civil szervezetek összefogásának példaértékűségét hangsúlyozta. „A céljaink között nagyon sok, ami közös és reméljük, hogy valami újdonsággal is elő tudunk rukkolni ezek után. A rendezvény üzenete: álljunk meg egy szóra! Zsíros kenyér és tea mellett hallgatjuk a zenét, ismerősökkel találkozunk, elbeszélgetünk olyanokkal akikkel ritkán szoktunk” – véli Bács Béla János.

A Családi Elhelyező Központok Szövetsége jóvoltából a találkozást szebbé tette a Napfény együttes alkalomhoz illő zenei műsora, valamint meglepetésként felléptek a Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közösségének tagjai is.

A Betlehemi láng szeretetre figyelmeztet

A rendezvényre érkezett meg Csíkszeredába Betlehemből a Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott láng, amelyet 1986 óta a cserkészek hoznak el minden év decemberében Bécsbe és onnan szerte Európába, hogy karácsonykor minél több család otthonában ott éghessen a szeretet lángja.

Kasza Tamás, a Romániai Magyar Cserkészszövetség elnöke hozta el a lángot Nagybányáról. A csík körzeti cserkészek helyi templomokba, közösségekbe viszik tovább a Betlehemi Békelángot – tudtuk meg Borka Botondtól, a Romániai Magyar Cserkészszövetség irodavezetőjétől. „A betlehemi láng felhívja a figyelmünket, hogy szeressük egymást és szeretettel készüljünk az ünnepekre” – emelte ki Borka Botond.

Az adventi Szeretetmorzsába a következő civil szervezetek kapcsolódtak be: a Szent Tamás Alapítvány, a Gyulafehérvári Caritas, a Családi Elhelyező Központok Szövetsége, a Csibész Alapítvány, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért, a Csíki Anyák Egyesülete, a Romániai Magyar Cserkészszövetség Csík körzete, a Néri Szent Fülöp Egyesület, a Csíki Apák, Anyák és Apróságok Krisztusi Közössége, a Fokoláre mozgalom – Csíkszereda, a Márton Áron Katolikus Férfiak Szövetsége és a Szent György Lovagrend.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS