Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Aszfaltozott úton a Leányerdőn át

Fülöp-Székely Botond 2019. július 04., 17:08
HIRDETÉS

Minőségi munkának nevezték az érintett polgármesterek a Homoródalmás és Homoródszentmárton között felújított utat a beruházás csütörtöki átadó ünnepségén. Nem mindenkinek volt teljes az öröme, hiszen a Homoródszentmárton és Homoródkeményfalva közötti 131A jelzésű megyei út leaszfaltozása még most sem kezdődött el.

Fotó: Barabás Ákos

„Több tíz éves álma teljesült az út leaszfaltozásával a homoródalmásiaknak, illetve a többi Homoród menti és környékbeli közösségnek egyaránt” – fogalmazott Tikosi László, Homoródalmás polgármestere a leányerdei út átadó ünnepségén. Mint mondta,

településük szerencsés helyzetben van, hiszen négy úton is meg lehet közelíteni, amelyből három le van aszfaltozva, már csak az Almási barlang fele vezető utat kéne felújítani.

„Nyugat fele vezet a leányerdei út, éppen arra, amerre a fiataljaink közül sokan elmentek munkát keresni, de remélem, hogy a későbbiekben nem a távozás, hanem a hazatérés útvonala lesz” – így a polgármester. Hangsúlyozta, meg van elégedve a kivitelező által elvégzett munkával és mégiscsak jó döntés volt az, hogy

a korábbi kérése ellenére, tavaly év vége helyett idén tavasszal végezték el az aszfaltozást. Ezt a minőség is bizonyítja.

Fotó: Barabás Ákos

Hozzátette, a felújított út, több mint tíz kilométeres rövidítőt jelent a Székelyudvarhelyre igyekvők számára.

Jakab Attila, homoródszentmártoni polgármester öröme nem volt teljes, hiszen korábban azt remélte, hogy majd egyszerre avathatják fel ezt, illetve a Homoródkeményfalva felé vezető utat, ám utóbbi felújítása máig nem kezdődött el. Rámutatott, valóban minőségi munkát végzett a kivitelező és reméli, hogy hamarosan sikerül összekötni ezt az utat a 131A jelzésűvel.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke arról beszélt, hogy nem egy egyszerű megvalósításról van szó, hiszen

rengeteg akadály gördült eléjük a megvalósításig.

„Nagyon el voltak rontva a 2010-ben elkészített tervek és után hosszú évek kellett elteljenek, amire eljutottunk erre a szintre” – mondta, hozzátéve, hogy a modernizálás végül az összefogás eredményeként valósult meg.

Fotó: Barabás Ákos

Az ünnepségen az is elhangzott összesen

6,7 millió lejből valósult meg a beruházás, amelyért az Országos Vidékfejlesztési programban pályázott sikeresen Hargita Megye Tanácsa. Az út hossza 6,1 kilométer.

HIRDETÉS

Szintén egy közös munka jó eredményeként értékelte a megvalósítást Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, aki arra is kitért, hogy már az útalap elkészítésekor is érződött, hogy megnőtt a forgalom. Ez is bizonyítja, hogy hasznos beruházásról van szó. „Számunkra ugyanakkor fontos az az út is, amelyik Homoródabásfalva és Homoródkeményfalva irányába megy. Nem a mi hibánk, hogy ott még nem kezdődhettek el a munkálatok. Amennyiben a tervező cég úgy végezné a feladatát, ahogy azt elvárjuk, akkor mihamarabb el lehetne kezdeni az építkezést, hiszen pályázaton nyertünk rá kormánytámogatást” – magyarázta.

6,7 millió lejből modernizálták a leányerdei utat Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS