Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Felgyorsították az építkezési engedélyek kiadását Háromszéken

Bíró Blanka | 2017.01.02. [23:46] | Utolsó módosítás: 2017.01.02. [23:47]

Átszervezték a Kovászna Megye Tanácsa keretén belül működő urbanisztikai irodát, mert sok volt rá a lakossági panasz. A korábbi három szakember helyett, jelenleg már heten dolgoznak a hivatalban, köztük két építész – jelentette be Tamás Sándor.

Alakulo ules MT_fotoHenningJanos-09679_bTamás Sándor (fotó: Henning János)

Kovászna Megye Tanácsának elnöke rámutatott, sok volt a negatív visszajelzés, ezek többsége megalapozottnak bizonyult, a háromszékiek azt nehezményezték, hogy gyakran heteket, sőt az is előfordult, hogy hónapokat kellett várni az építkezési engedélyekre, különböző bizonylatokra.

„Nehéz időszak volt, rengeteg felhalmozott iratcsomóval, kevés alkalmazottal, és az akkori főépítész is felmondott” – részletezte a tanácselnök. Az irodát átszervezték, két építészt is alkalmaztak, közülük egyik az irodát vezeti, így felgyorsult az ügyintézés.

Tamás Sándor elismerte, időnként túl szigorúak a szakembereik, ezért előfordulnak viták a polgármesterekkel, a tervezőkkel, vagy éppen a kivitelezőkkel, de keresik a kompromisszumos megoldásokat. A tanácselnök ugyanakkor hozzátette, a megyei önkormányzatnál és az alárendelt intézményeknél jelenleg 1889 alkalmazott dolgozik, az elmúlt évben 207 állást hirdettek meg, és ebből 165-öt tudtak betölteni. A legtöbb üresedés a megyei kórháznál volt, száz állásból 80-at foglaltak el, a gyerekvédelmi rendszerben pedig a 77-ből 59-et.

A politikus szerint, a „csapnivaló” fizetések miatt nem jelentkeznek a szakemberek, inkább külföldön próbálnak szerencsét. „Nincs rendben, hogy a helyi önkormányzatoknál alacsonyabbak a bérek, mint a minisztériumokban, vagy a prefektúrákon” – mondta Tamás.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét