Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Beteg kislány családjának van szüksége támogatásra

Balázs Katalin | 2016.12.21. [15:12]

Kilenc évesen diagnosztizálták leukémiával a gyergyóditrói Márton Szidónia Barbarát. A ditrói, négytagú családban a baj első jeleit májusban tapasztalták: egy csomó jelent meg Márton Szidónia Barbara nyakán. Az antibiotikumos kezelés után műtét következett. A szövettani és csontvelővizsgálat eredménye mutatott rá a kórra. Támogatásra van szükségük.

barbara_bA kislány édesanyjával most Marosvásárhelyen van (fotó: a Márton család)

Marosvásárhelyen a kórház hematológia osztályán van édesanyjával a mindössze kilenc esztendős Barbara. Elkezdődtek az első kezelések annak reményében, hogy kigyógyítsák a leukémiából. A legnehezebb kezeléssorozat ez, kemoterápiával. A kicsinek nincs étvágya, fáj a gyomra, és hull a haja. „Pár napja szinte lehetetlen lekötni bármivel is a figyelmét. Tanulni sem tudunk, nem is erőltetem” – közölte az édesanyja, Márton Rozália.

Nehezek a kezelések, és a kislány állapotától függ, milyen ritmusban lehet alkalmazni azokat. Az édesanya elmondta, a többi, beteg gyerek szüleitől tudja, hogy ha sikerül túl lenni az első fázison, könnyebb kezeléssorozat indul.

De nem csak a gyerek szenvedése jelent problémát a ditrói szülőknek, hanem a kiadások is nagyon nagyok. Egyetlen vitaminkúra, amit most kell beszerezni, 380 lejbe kerül, és előreláthatóan sok olyan gyógyszerre lesz szükség, amelyet a kórház nem tud biztosítani.

A Márton családnak szükségük van a segítésgre. Nemsokára véradókra is szükség lesz, illetve olyan személyek segítségét fogadják hálával, akik a kiadásaik fedezésében tudják támogatni.

Az adományokat a ditrói Siklódi Lőrinc iskola titkárságán fogadják, de bankon át is utalható pénzösszeg az édesanya, Márton Rozália számlaszámára: RO50OTPV 260000430990RO01.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
jo
2016.12.21., szerda [20:36]
A bank nem fog gazdagodni, valoszinuen van az Edesanyanak szulofoldon magyarul program kereten belul kapott bankkartyaja, amivel tud vasarolni dijmentesen. Az OTP Bank kirendeltsegeinel barki letehet penzt a szamlara dijmentesen, csak a sajat szemelyazonossagija szukseges.
1.
jó volna
2016.12.21., szerda [19:54]
Jó volna, ha Gyergyószentmiklóson is lenne egy gyűjtőpont, hogy az adományok után ne egy bank gazdagodjon. És valószínűleg többen is adakoznának, ha nem kell banki átutalással foglalkozzanak.
Hozzászólások2