Belföld
Külföld

Vörös- és narancsfokozatú riasztás lépett érvénybe a hóhelyzet miatt

Székelyhon 2020. február 05., 13:15 utolsó módosítás: 2020. február 05., 13:16

Hóviharra vonatkozó harmadfokú, vörös színű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), amely szerda estétől csütörtök reggelig érvényes az ország nyolc megyéjére. Ugyanakkor sárga- és narancsszínű riasztások is életbe lépnek, amelyek az ország csaknem egész területét lefedik – írja az előrejelzésre hivatkozva az Agerpres.

Fotó: Országos Meteorológiai Igazgatóság

Harmadfokú riasztás érvényes szerdán 18 óra és csütörtökön reggel 8 óra között Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Brassó és Buzău megyében, ahol

havazásra és óránként 100-120 kilométeres sebességű szélre lehet számítani, hegyvidéken gyakorlatilag nullára csökken a látótávolság.

Ez az időjárás néhány óra alatt átterjed Brăila, Ialomiţa, Călăraşi és Tulcea megyére is.

Hargita és Kovászna, valamint Maros megye egy részére narancsfokozatú riasztást léptettek érvénybe.

A meteorológusok sárga jelzésű figyelmeztetést adtak ki a moldvai megyékre is, amely szintén csütörtök reggelig érvényes.

Egy másik, rossz időre vonatkozó, narancs színű figyelmeztetés szerdán 14 órakor lép életbe és csütörtök reggel 8 óráig tart. E szerint a Keleti- és Déli-Kárpátokban óránként 80-100 kilométeres sebességű szél fúj, amely felkavarja a havat, a látótávolság időnként 50 méter alá csökken.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS