Belföld
Külföld

Előrejelzés: felmelegedés következik, csapadékkal

Székelyhon 2020. február 10., 17:57 utolsó módosítás: 2020. február 10., 19:00
HIRDETÉS

Felmelegedik az idő, a következő két hétben akár 14–16 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekre is számítani lehet a régiók többségében, és a hegyvidék kivételével jelentős lesz a csapadék mennyisége – írja az Agerpres hírügynökség az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői, február 10-e és 23-a közötti időszakra érvényes előrejelzésére hivatkozva.

Előrejelzés: felmelegedés következik, csapadékkal
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Tamás Attila

Erdélyben az első héten 5 Celsius-fok köröli nappali átlaghőmérsékletek lesznek, február 17–18-án azonban felmelegszik az idő,

a csúcshőmérsékleti értékek – jóval meghaladva a sokéves átlagot – elérhetik a 10-12 Celsius-fokot.

A kéthetes időszak végén pedig a nappali 8 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet lesz a jellemző. Az éjszakai minimumok az első héten –6 és –2 Celsius-fok között alakulnak, 18-a után pedig –2 és 0 Celsius-fok között.

Csapadékra február 10-e és 14-e között, illetve 18-a után kell számítani.

A hegyvidéken az első hét elején 2–3 Celsius-fok körül alakulnak a nappali csúcsok, a hét vége felé azonban már a negatív skálán fognak mozogni, –2 Celsius-fok körül. Február 17–18-án a 4–6 Celsius-fokot is elérheti a nappali hőmérséklet, ezt követően azonban nem lesz melegebb 0 Celsius-foknál.

Az éjszakai minimumok általában fagypont alatt maradnak, a leghidegebb 12-e és 16-a között lesz, amikor –8 és –6 Celsius-fok körülig süllyed a hőmérséklet. Február 18-án pedig 0 fok körül alakul az éjszakai hőmérséklet.

Február 10-e és 12-e között, illetve 14-én csapadék várható nagyobb kiterjedésű területeken. 15-én és 16-án kevés a valószínűsége a csapadéknak, de 17-e után ismét megnő.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS