Belföld
Külföld

Egy tonna lisztből készül a Kárpát-medence kenyere Szolnokon

MTI 2019. augusztus 20., 10:04 utolsó módosítás: 2019. augusztus 20., 10:05

A Magyarok kenyere program felajánlásával egy tonna lisztből készül augusztus 20-án Szolnokon a Kárpát-medence kenyere, amelyet idén is szétosztanak az ünnepelők között.

Egy tonna lisztből készül a Kárpát-medence kenyere Szolnokon
galéria
Öt, egyenként csaknem 70–100 kilogrammos kenyeret sütnek. Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

A szervezők közlése szerint idén nem egy óriáscipó, hanem öt, egyenként csaknem 70–100 kilogrammos kenyér sül majd. Ez az öt kenyér szimbolizálja Magyarországot és a programban résztvevő Kárpátalját, Felvidéket, Erdélyt és Vajdaságot.

A kenyérsütés ugyan nem lesz nyilvános, de délután – amikor szekéren szállítják a Tiszai hajósok terén felállított nagyszínpadhoz a kenyereket – már bárki csatlakozhat a zenés-táncos menethez. A kenyérszentelést ünnepi műsor követi, majd szétosztják a Kárpát-medence kenyerét az ünnepelők között.

„Testvérkenyeret”küldenek Komáromba, Zentára, Beregszászra és Kolozsvárra.

Szolnokon délelőtt ünnepi szentmisét tartanak a belvárosi templomban. A Tiszai hajósok terén népi játszótérrel, gyermekműsorral várják a szervezők a kisebbeket, egész nap tart a kirakodó- és kézműves vásár. A kenyérszentelés után a Republic ad koncertet. A Tisza-parton többek között légi parádé, este fáklyás felvonulás, majd tűzijáték színesíti a programot.

{A}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS