Beszéljünk a honlapokról – kezelhetőség és biztonság egy helyen Pr-cikk

Beszéljünk a honlapokról – kezelhetőség és biztonság egy helyen

Fotó: Forpsi

Kinek lehet fontos egy weboldal, vagy meglévő webtárhelyének bővítése, esetleg regisztrált e-mail-fiókok és domain cím foglalása? Lassan bárkinek, hiszen az online jelenlét a digitális marketing egyik alappillére. A sokszor már ismerős, de még értelmezhetetlen web- és szerverhoszting szolgáltatásokról beszélgettünk Puchard Balázzsal, aki Európa egyik legnépszerűbb, Magyarország pedig második legnagyobb domainszolgáltatójának, a Forpsi vállalatnak regionális marketingmenedzsere.

Támogatói tartalom

2022. október 31., 11:592022. október 31., 11:59

Akár kezdő vállalkozó vagy, akár már sikeres üzletvezető, egy dologra biztosan figyelsz: a bizalmat erősítő weboldalra. Ha nem gazdasági szereplő vagy, hanem a civil szektorban tevékenykedsz, akkor is van jó pár hasznos tanács, ami a sikeres kommunikációdat támogatja.

– A dedikált szerverek, a weboldalkészítő program vagy a webtárhelyt és e-mail fiókokat nyújtó szolgáltatások elsősorban a már létező és elindult vállalkozásokat segíti a fejlődésben, vagy ezen szolgáltatások a nemrég induló, kezdő vállalkozások számára is jó választás lehet?

Puchard Balázs: – A vállalkozástól függ, hogy milyen hardveres igényekkel indul, de a legtöbb esetben egy induló vállalkozásnak elegendő egy webtárhely szolgáltatás és egy domain cím, hogy a piacon megjelenhessen. Egy új weboldal kialakításához a WP Ready vagy Site Builder szolgáltatásainkat javasolnám, amelyekkel egy website vagy webshop könnyen és gyorsan kialakítható. Dedikált szerverekre vagy Classic VPS-re egy kezdő vállalkozásnak csak akkor van szüksége, ha kimagasló érdeklődésre számít már a kezdetektől. Máskülönben a fejlesztést elegendő elvégezni akkor, amikor igény mutatkozik rá, és már a felhasználói élmény rovására válna. Több esetben rákérdeznek, hogy mit foglal magában a dedikált szerver. Nos, a dedikált tárhely általában egy fizikai szervert takar, amelyen csak az adott kliens weboldala vagy weboldalai találhatók, tehát senki más nem vásárolhat helyet az adott szerveren. Ez egy hasznos lehetőség olyan piaci szereplőknek, akik nagy webhelyeket vagy hálózatokat üzemeltetnek, amelyek hatalmas forgalmat bonyolítanak le.

– Összehasonlításokból kiderül, hogy a Forpsi szolgáltatásai kedvezőbb áron sokkal többet nyújtanak, mint hasonló vállalatok ajánlatai. Mi az egyedisége a piacon az Önök termékeinek?

Puchard Balázs: – Igyekszünk ügyfeleink számára a legjobb ár-érték arányban kínálni a szolgáltatásainkat és nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy adatközpontjaink fejlesztésével eljussunk a 10 százalékig zöld energiafelhasználásra. Számos versenytársunkhoz képest azért tudtuk árainkat kedvezményesen megtartani az emelkedő rezsiköltségek mellett, mert a zöld átállás 2018-ban megkezdődött adatközpontjainkban. Ezen fejlesztések már nem csak klímavédelmi szempontból kifizetődőek az orosz-ukrán háború árnyékában. Az emelkedő rezsiköltségek és a gazdasági válság minden cég elé kihívásokat állít. De egy szolgáltatóváltással legalább egyes költségek – pl. hosting, szerver – csökkenthetők, melyek hosszabb távon versenyelőnyt biztosítanak.

Galéria

Fotó: Forpsi

– Mióta működik a vállalat Magyarországon, és milyen célt tűzött ki?

Puchard Balázs: – Cégünk 22 éve működik Magyarországon és jelenleg a második legnagyobb domainszolgáltató. 2007-óta az Aruba Csoport tagja és 2013-tól kínálunk felhő alapú szolgáltatásokat ügyfeleink részére. Jelenlegi célkitűzéseink között szerepel többek között a romániai jelenlétünk erősítése, ahol elsősorban a magyar lakosság számára szeretnénk bemutatni szolgáltatásainkat, illetve 2023-ban cégünk társadalmi szerepvállalását akarjuk erősíteni azáltal, hogy civil szervezetek számára kínálunk webtárhelyet és domaint térítésmentesen.

– Olvasható a Forpsi honlapján, hogy az adatközpontok üzemeltetéséhez 100 százalékban megújuló energiát használnak. Mit kell erről pontosan tudni?

Puchard Balázs: – Adatközpontjaink Európa-szerte megtalálhatóak: Olaszországban, Németországban, Angliában, Franciaországban, Lengyelországban és Csehországban. 2018-ban kezdtük meg adatközpontjaink zöldítését, ahogy már említettem. Az adatközpontokat úgy alakítottuk ki, hogy minden lehetséges megoldásból a lehető legtöbbet hozzuk ki és a környezetre gyakorolt ​​hatásokat minimalizáljuk anélkül, hogy az a megbízhatóságot és a teljesítmény maximálisan garantált szabványait veszélyeztetné. A napelemek vagy a szélenergia felhasználása mellett olyan technológiák alkalmazásával igyekszünk környezettudatosak lenni, mint a Dynamic Free Cooling (DFC), amely megoldás lehetővé teszi, hogy energiát takarítsunk meg a külső levegő felhasználásával a szerverterem hűtésére, vagyis a kompresszoros hűtési módot csak akkor alkalmazzuk, ha feltétlenül szükséges.

– Ha a héten egy kezdő vállalkozó megkeresi a Forpsit, hogy szeretne most induló weboldalának – mely előreláthatóan többnyire nagy méretű fényképeket fog tartalmazni és a közösségi média felületeinek tartalmai is megosztásra kerülnek majd – tárhelyet és hozzá több regisztrált e-mail fiókot is bérelni, akkor mi lenne az ajánlat?

Puchard Balázs: – Elsősorban a Cloud VPS-t ajánlanám, mivel a felhő alapú tárhelyszolgáltatások rugalmasan bővíthetők, de megfelelő lehet egy profi szerver is erre a célra. Ezen szolgáltatások választása esetén a domaint és az e-mailt külön kell megvásárolni. Hosting szolgáltatásainkhoz biztosítjuk a domain címet, illetve 100 db 1 GB-os e-mail fiókot, de webtárhelyeinkhez 100 GB tárhely jár. Így végső soron a döntés a képek mennyiségétől és méretétől függ.

Galéria

Fotó: Forpsi

– Sokszor előfordulnak olyan helyzetek, amikor a biztonsági mentésekhez vissza kell nyúlni, hogy az adott probléma orvosolható legyen. Akár egy jelenlegi ügyfél, akár egy új kliens fordul a Forpsihoz azzal a szándékkal, hogy két héttel ezelőtti tevékenységének mentését kérje el, akkor hogyan lehet ebben a helyzetben segíteni?

Puchard Balázs: – A biztonsági mentések készítése a hosting szolgáltatások esetében a csomag része, így ingyenesen az ügyfeleink rendelkezésére áll a lehetőség. Alapesetben naponta és hetente készül biztonsági mentés automatikusan, de adatbázis alapján a két héttel korábbi állapot is visszaállítható. Cloud vagy dedikált szerver használata esetén ez konfiguráció kérdése, amelyeket általában az ügyfél testre szabhat, de például választható Cloud Backup szolgálatás a felhő tárhely mellé, szerver esetében pedig külső tárhely az adatok megőrzése érdekében. Többféle megoldás is lehetséges, de természetesen szükség esetén ügyfélszolgálatunk is tud technikai segítséget nyújtani.

A FORPSI márkanév alatt működő társaságok szolgáltatásaikat magánszemélyeknek és üzleti ügyfeleknek egyaránt biztosítják. Az internetes szolgáltatásaik minőségét a cég nagy tapasztalata és stabilitása garantálja, bővebb információk a vállalat honlapján érhetőek el, ide kattintva.

(X – fizetett hirdetés)

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2024. május 27., hétfő

Nevesítve: Farkas Bertalan után ő lehet a következő magyar kutatóűrhajós

A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország hosszú évtizedek után ismét a világűrbe küld, míg a tartalékűrhajós Cserényi Gyula lesz, ők fogják elvégezni a kiképzés utolsó fázisát.

Nevesítve: Farkas Bertalan után ő lehet a következő magyar kutatóűrhajós
2024. május 26., vasárnap

Nyolcvankét ittas vezető búcsúzott a jogosítványától

Az elmúlt 24 órában 738 gépjárművezetői jogosítványt vont be a rendőrség, 82-t alkohol, 9-et kábítószer befolyása alatt történő vezetés miatt.

Nyolcvankét ittas vezető búcsúzott a jogosítványától
2024. május 25., szombat

Felhőszakadás, elszórtan jégeső – ez vár ránk szombaton

Viharos időjárásra figyelmeztető előrejelzést adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat húsz megyére.

Felhőszakadás, elszórtan jégeső – ez vár ránk szombaton
2024. május 23., csütörtök

Itt a bizonyíték, hogy imádják Nagy-Britanniát a románok

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett friss adatai szerint az első negyedév végéig csaknem nyolcmillió letelepedési kérelmet nyújtottak be a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok. A lista élén a románok állnak.

Itt a bizonyíték, hogy imádják Nagy-Britanniát a románok
2024. május 23., csütörtök

Rehabilitációs központot építenek a problémás medvék számára

Brassó közelében 61 hektáron rehabilitációs központ épül a lakott területekre bejáró és ott problémákat okozó barnamedvék számára – számolt be csütörtökön a Bizbrasov.ro hírportál.

Rehabilitációs központot építenek a problémás medvék számára
2024. május 23., csütörtök

Italozni hívott három személyt a lakására, majd megverte őket

Testi sértés, és erőszakos cselekmények elkövetése miatt őrizetbe vettek egy fiatal férfit Marosludason, szerdán pedig elrendelték előzetes letartóztatásba helyezését.

Italozni hívott három személyt a lakására, majd megverte őket
2024. május 23., csütörtök

Elégedetlenek a kormány által javasolt béremeléssel

A közigazgatási alkalmazottak és a kormányalkalmazottak szakszervezete egyaránt bírálta szerdán az egyes közalkalmazotti kategóriák számára 10 százalékos béremelést előíró sürgősségirendelet-tervezetet.

Elégedetlenek a kormány által javasolt béremeléssel
2024. május 23., csütörtök

Pénzeket hagytak jóvá a Zöldház és a Roncsautó programokban a pályázóknak

A természetes személyek számára összesen 96,68 millió lej, az egyházi intézmények számára pedig 13,94 millió lej támogatást hagytak jóvá a Zöldház program keretében – tájékoztatott szerdán a Környezetvédelmi Alapkezelő (AFM).

Pénzeket hagytak jóvá a Zöldház és a Roncsautó programokban a pályázóknak
2024. május 22., szerda

Két szakaszban, tíz százalékkal emelik a könyvtárosok és múzeumi közalkalmazottak bérét is

Két szakaszban összesen 10 százalékos béremelésben részesülnek az alacsony jövedelmű közalkalmazottak - jelentette be kedd este Marcel Ciolacu miniszterelnök.

Két szakaszban, tíz százalékkal emelik a könyvtárosok és múzeumi közalkalmazottak bérét is
2024. május 21., kedd

Megszavazták: jövőtől nem kell ingatlanadót fizetni a felújítás alatt levő műemlék epületekre

Döntő házként fogadott el kedden a képviselőház egy törvénytervezetet, amelynek értelmében a műemléknek minősülő épületek tulajdonosai mentesülnek az ingatlanadó kifizetése alól az épület felújításának vagy restaurálásának ideje alatt.

Megszavazták: jövőtől nem kell ingatlanadót fizetni a felújítás alatt levő műemlék epületekre
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!