HIRDETÉS

91 éves férfira támadt a medve

Székelyhon 2017. november 14., 16:51
HIRDETÉS

91 éves férfira támadt rá kedden a medve Valea Doftanei településen. A nagyvad több sebet is ejtett áldozatán, akit a mentősök kórházba szállítottak.

Illusztráció Fotó: Pál Árpád

A Prahova megyei mentőszolgálat szóvivője, George Duţă szerint a férfit saját udvarán támadta meg a medve, az erdőtől nem messze.

Az idős férfi a törzsén és a combján sérült meg a támadás következtében.

HIRDETÉS

Az áldozatot a ploieşti-i sürgősségi kórházba szállították, ahonnan áthelyezik majd a fertőző osztályra – számol be az Agerpres.

A Prahova megye csendőrség információi szerint

a férfi az erdő közelében található kertjébe ment, hogy megvizsgálja a kerítése állapotát, és egy olyan ösvényen ment, ahol meglepte a medvét, amely megtámadta. A férfi azt állítja, abban a pillanatban megütötte fejszéjével a nagyvadat.

A helyszínen nagy lábnyomokat és kisebbeket is találtak, így valószínű, hogy a férfi egy boccsal lévő anyamedvét lepett meg, emiatt támadt a férfira az állat.

Az év folyamán több személyre, főleg pásztorokra támadtak rá a medvék, sok helyen jelentős anyagi kárt okoztak, miután háztartásokba törtek be és több tucat állatot öltek meg.

A csendőröknek több alkalommal is közbe kellett avatkozniuk a medvék elkergetésére olyan helyeken, ahol lakott területre tévedtek az állatok, így Buşteni, Comarnic, Breaza şi Vălenii de Munte településeken is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS