Belföld
Külföld

500-tól 2500 lejig büntethetik azokat, akik nem viselnek maszkot nyilvános helyen

Székelyhon 2020. május 16., 17:37 utolsó módosítás: 2020. május 16., 17:38

500 lejtől 2500 lejig terjedő bírsággal sújthatók azok a személyek, akik az országos vészhelyzeti bizottság határozatának megfelelően nem viselnek védőmaszkot nyilvános zárt helyeken, de a hatóságok célja nem az állampolgárok szankcióban való részesítése, hanem a COVID-19 terjedésének korlátozása, tájékoztatott szombaton a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

500-tól 2500 lejig büntethetik azokat, akik nem viselnek maszkot nyilvános helyen
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A lakosság részéről érkező kérdésre válaszolva a GCS kifejti, hogy a védőmaszkokat nyilvános zárt helyeken nem viselő személyek a koronavírus-járvány terjedését korlátozó intézkedésekről szóló 2020/55-ös törvény alapján (amely 2020. május 15-én jelent meg a Hivatalos Közlönyben) megbírságolhatók – írja az Agerpres.

A GCS emlékeztet, hogy péntektől kezdődően

kötelező az orrot és szájat takaró védőmaszkok használata az üzletekben, a tömegközlekedési járműveken, munkahelyen és más nyilvános zárt helyeken.

Arra a kérdésre, hogy a rendfenntartó erők rónak-e még ki bírságokat a veszélyhelyzetben érvényes rendelkezések megszegése miatt, a testület azt válaszolta, hogy a 2020/55-ös törvény előírja és megszabja a kiróható bírságok értékét, azonban

a hatóságok célja nem az állampolgárok szankcióban való részesítése, hanem a COVID-19 terjedésének korlátozása.

A rendőrök főként tájékoztatni fogják az állampolgárokat az új szabályokról, állítja a GCS.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat