Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Pataky István 2018. október 11., csütörtök

Marosvásárhelyről Bukarestbe repülővel – közelebb, mint gondolnánk?

Novemberben szerződéses megállapodás születhet a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér és a román állami légitársaság között a Marosvásárhelyt Bukaresttel összekötő járat indításáról.

Pataky István 2018. október 09., kedd

Nem lesz székely kisebbség Magyarországon

Nem támogatják a székelyek hivatalos nemzeti kisebbséggé nyilvánítását azok a határozati javaslatok, amelyeket a magyar parlament kormánypárti igazságügyi bizottsága az országgyűlés elé terjeszt – közölte az Azonnali.hu hírportál.

Pataky István 2018. szeptember 27., csütörtök

Visszavonhatják a rendeletet: Dragnea szerint Kelemennek igaza van

Órákon belül döntés születhet annak a kormányrendeletnek a visszavonásáról, amellyel az iskolakezdés előtt módosították a tanügyi törvényt, és amellyel a tanítók helyett román nyelv és irodalom szakos szaktanárokra bízták a kisebbségi elemi iskolák románnyelv-oktatását.

Pataky István, Székelyhon 2018. szeptember 16., vasárnap

Újabb beruházást terveznek a marosvásárhelyi állatkertben

Az ország legnagyobb állatkertje, a marosvásárhelyi, újabb beruházást kezdeményez – közölte az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete. A bejáratnál egy ajándékboltot is tartalmazó multifunkcionális ingatlant építenek.

Pataky István 2018. szeptember 16., vasárnap

Felírták neveiket az „emlékek falára” a maroshévízi kastélyban születettek

Belakták az Urmánczy-kastélyt a maroshévíziek és a közeli, illetve távoli tájakról érkezettek a hétvégén.

Pataky István 2018. szeptember 10., hétfő

Eldőlt, amit sejteni lehetett: Mircea Dușa lesz Maros megye prefektusa

Mircea Dusa, a védelmi minisztérium államtitkára lesz Maros megye új prefektusa – erősítette meg egy interjúban Vasile Gliga, a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei elnöke.

Pataky István 2018. szeptember 03., hétfő

Bemutatják a maroshévízi magyar kulturális értékeket

Vizi Imre is fellép szeptember 15-én Maroshévízen, azon az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében szervezett kétnapos rendezvényen, amelyen a szervezők az Urmánczy-kastélyt, illetve a Maros parti város turisztikai nevezetességeit szeretnék népszerűsíteni.  

Pataky István 2018. július 13., péntek

Új erdélyi párt alakításán munkálkodnak?

Nem cáfolta Hermann Mark Christian, a Szabad Emberek Pártjából nemrég kilépő marosvásárhelyi politikus, hogy egy új erdélyi párt van alakulóban. A városi tanács volt tagja a napokban Sabin Ghermannal és Eckstein-Kovács Péterrel egyeztetett.

Pataky István 2018. június 28., csütörtök

Már elő van készítve a miniszteri rendelet a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében

Elő van készítve az első miniszteri rendelet, amellyel el lehet indítani a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot – nyilatkozta Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke szerdán az Erdélyi Magyar Televízió Sajtóprés című műsorában.

Pataky István 2018. május 16., szerda

Meghiúsult Floreáék terve, mégsem Sorin Lazăr lesz az új Maros megyei prefektus

Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE vezetője, és egyben a szenátus elnöke nem adott zöld jelzést a Nemzeti Liberális Pártból kilépett marosvásárhelyi csoport azon tervéhez, hogy az ALDE-hez való csatlakozásukkal saját emberüket emeljék a prefektusi tisztségbe.

Pataky István 2018. április 25., szerda

Politikai harc az Aquaservért, az RMDSZ-en belül is

Lucian Gogát Sorin Lazăr, az Aquaserv vízszolgáltató vállalat marosvásárhelyi vezetője váltja a prefektusi tisztségben. A kinevezés jövő hétre várható, de közben megindult a harc a Lazăr távozása után megürült vezetői állásért a Maros megyei Aquaservnél.

Pataky István 2018. április 23., hétfő

Leváltják Lucian Gogát a Maros megyei prefektúra éléről, Sorin Lazăr lesz az új prefektus

Leváltják prefektusi pozíciójából Lucian Gogát – értesült a Vásárhelyi Hírlap. Utódja Sorin Lazăr, a Maros megyei Aquaserv vízszolgáltató vállalat vezetője lesz.

Pataky István 2018. március 21., szerda

Iskolaügy: a katolikus alapítvány és a szülők szövetsége kész a további egyeztetésekre az RMDSZ-szel

Egyelőre kivár az RMDSZ a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében, ennek oka vélhetően az, hogy az alkotmánybíróság hivatalos írásbeli indoklása még nem jelent meg a hivatalos közlönyben.

Pataky István 2017. december 28., csütörtök

Közösen dönthetünk a sorsunkról

Bizakodó a magyar–román viszonyt próbára tevő marosvásárhelyi iskolaüggyel kapcsolatban Magyarország új csíkszeredai főkonzulja. Tóth László a lapcsaládunknak adott interjúban a fiatal külhoni magyar állampolgárokat is megillető életkezdési, illetve anyasági támogatásról is beszámolt.

Pataky István 2017. december 21., csütörtök

Marosvásárhely–Budapest vonatjárat január 10-ig átszállás nélkül

Noha részmegoldás, de szombattól január 10-éig ismét átszállás nélkül lehet vonattal közlekedni Marosvásárhelyről Budapestre – számolt be csütörtökön Facebook-oldalán Csép Andrea.

Pataky István 2017. december 20., szerda

Újra lesz főkonzulja Magyarországnak Csíkszeredában

Közel egy év után ismét lesz főkonzulja Magyarországnak Csíkszeredában. Értesüléseink szerint Tóth László, a nemzetpolitikai államtitkárság korábbi területi főreferense megkapta a román külügyminisztérium engedélyét, így elkezdheti erdélyi tevékenységét.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat