HIRDETÉS
Pataky István, Székelyhon 2018. szeptember 16., vasárnap

Újabb beruházást terveznek a marosvásárhelyi állatkertben

Az ország legnagyobb állatkertje, a marosvásárhelyi, újabb beruházást kezdeményez – közölte az RMDSZ marosvásárhelyi szervezete. A bejáratnál egy ajándékboltot is tartalmazó multifunkcionális ingatlant építenek.

Pataky István 2018. szeptember 16., vasárnap

Felírták neveiket az „emlékek falára” a maroshévízi kastélyban születettek

Belakták az Urmánczy-kastélyt a maroshévíziek és a közeli, illetve távoli tájakról érkezettek a hétvégén.

HIRDETÉS
Pataky István 2018. szeptember 10., hétfő

Eldőlt, amit sejteni lehetett: Mircea Dușa lesz Maros megye prefektusa

Mircea Dusa, a védelmi minisztérium államtitkára lesz Maros megye új prefektusa – erősítette meg egy interjúban Vasile Gliga, a Szociáldemokrata Párt (PSD) megyei elnöke.

Pataky István 2018. szeptember 03., hétfő

Bemutatják a maroshévízi magyar kulturális értékeket

Vizi Imre is fellép szeptember 15-én Maroshévízen, azon az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében szervezett kétnapos rendezvényen, amelyen a szervezők az Urmánczy-kastélyt, illetve a Maros parti város turisztikai nevezetességeit szeretnék népszerűsíteni.  

Pataky István 2018. július 13., péntek

Új erdélyi párt alakításán munkálkodnak?

Nem cáfolta Hermann Mark Christian, a Szabad Emberek Pártjából nemrég kilépő marosvásárhelyi politikus, hogy egy új erdélyi párt van alakulóban. A városi tanács volt tagja a napokban Sabin Ghermannal és Eckstein-Kovács Péterrel egyeztetett.

HIRDETÉS
Pataky István 2018. június 28., csütörtök

Már elő van készítve a miniszteri rendelet a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében

Elő van készítve az első miniszteri rendelet, amellyel el lehet indítani a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot – nyilatkozta Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke szerdán az Erdélyi Magyar Televízió Sajtóprés című műsorában.

Pataky István 2018. május 16., szerda

Meghiúsult Floreáék terve, mégsem Sorin Lazăr lesz az új Maros megyei prefektus

Călin Popescu Tăriceanu, az ALDE vezetője, és egyben a szenátus elnöke nem adott zöld jelzést a Nemzeti Liberális Pártból kilépett marosvásárhelyi csoport azon tervéhez, hogy az ALDE-hez való csatlakozásukkal saját emberüket emeljék a prefektusi tisztségbe.

Pataky István 2018. április 25., szerda

Politikai harc az Aquaservért, az RMDSZ-en belül is

Lucian Gogát Sorin Lazăr, az Aquaserv vízszolgáltató vállalat marosvásárhelyi vezetője váltja a prefektusi tisztségben. A kinevezés jövő hétre várható, de közben megindult a harc a Lazăr távozása után megürült vezetői állásért a Maros megyei Aquaservnél.

HIRDETÉS
Pataky István 2018. április 23., hétfő

Leváltják Lucian Gogát a Maros megyei prefektúra éléről, Sorin Lazăr lesz az új prefektus

Leváltják prefektusi pozíciójából Lucian Gogát – értesült a Vásárhelyi Hírlap. Utódja Sorin Lazăr, a Maros megyei Aquaserv vízszolgáltató vállalat vezetője lesz.

Pataky István 2018. március 21., szerda

Iskolaügy: a katolikus alapítvány és a szülők szövetsége kész a további egyeztetésekre az RMDSZ-szel

Egyelőre kivár az RMDSZ a marosvásárhelyi katolikus iskola ügyében, ennek oka vélhetően az, hogy az alkotmánybíróság hivatalos írásbeli indoklása még nem jelent meg a hivatalos közlönyben.

Pataky István 2017. december 28., csütörtök

Közösen dönthetünk a sorsunkról

Bizakodó a magyar–román viszonyt próbára tevő marosvásárhelyi iskolaüggyel kapcsolatban Magyarország új csíkszeredai főkonzulja. Tóth László a lapcsaládunknak adott interjúban a fiatal külhoni magyar állampolgárokat is megillető életkezdési, illetve anyasági támogatásról is beszámolt.

HIRDETÉS
Pataky István 2017. december 21., csütörtök

Marosvásárhely–Budapest vonatjárat január 10-ig átszállás nélkül

Noha részmegoldás, de szombattól január 10-éig ismét átszállás nélkül lehet vonattal közlekedni Marosvásárhelyről Budapestre – számolt be csütörtökön Facebook-oldalán Csép Andrea.

Pataky István 2017. december 20., szerda

Újra lesz főkonzulja Magyarországnak Csíkszeredában

Közel egy év után ismét lesz főkonzulja Magyarországnak Csíkszeredában. Értesüléseink szerint Tóth László, a nemzetpolitikai államtitkárság korábbi területi főreferense megkapta a román külügyminisztérium engedélyét, így elkezdheti erdélyi tevékenységét.

Pataky István 2017. október 18., szerda

A Trianon-kutatásról értekeztek Bukarestben

A „farkasverembe”, Bukarestbe látogatott a Trianon 100 kutatócsoport történészekből álló küldöttsége. Bár az esemény nem kapott nagy médianyilvánosságot, a fogadtatás rendkívül pozitív volt, sikerült eloszlatni a korábban elterjedt tévhiteket.

Pataky István 2017. szeptember 22., péntek

Kitől fél a bukaresti politikai elit: az erdélyi magyaroktól, vagy az erdélyi románoktól?

Egy szívélyes bukaresti külügyminiszteri egyeztetés után diplomáciai viszály egy erdélyi egyházi iskola miatt, s közben készülődés az októberi gazdasági vegyes bizottság ülésére – talán soha nem volt ennyire kiszámíthatatlan a magyar–román viszony. Elemzőket kérdeztünk.

HIRDETÉS
Pataky István 2017. szeptember 22., péntek

Hogyan tovább, vásárhelyi sportélet?

Meccsre járni, városod csapatának szurkolni az egyik legfantasztikusabb közösségi élmény. Határtalan örömet vagy bánatot, összehasonlíthatatlan élményt nyújt. Itt nincs magyar és román, gazdag meg szegény.