Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Kovács Eszter, Pap Melinda 2018. április 10., kedd

Forintmilliók Udvarhelyszékre

Jelentős összegű támogatást ítélt meg erdélyi civil szervezetek, egyházak javára a 2018-as támogatási ciklusban a Bethlen Gábor Alap A magyar kultúráért és oktatásért pályázat, illetve a Központi pályázatok részeként, Udvarhelyszéken összesen mintegy 40 millió forintnyi támogatást hívtak le.

Iszlai Katalin, Pap Melinda 2018. március 19., hétfő

Egyre súlyosabb probléma a paphiány Székelyföldön is

Kitolta a nyugdíjazási korhatárt és egy sor olyan módosítást vezetett be legutóbbi ülésén a Romániai Református Egyház Zsinata, amellyel az egyre súlyosbodó lelkészhiányt próbálja ellensúlyozni. A tendencia alól Hargita megye sem kivétel.

Molnár Rajmond, Pap Melinda 2017. július 31., hétfő

Szükség van a testnevelés tankönyvre?

Felháborodást váltott ki Liviu Pop oktatási miniszter pénteki bejelentése, miszerint az ötödikeseknek testnevelésből is lesz tankönyvük a következő tanévtől. A kifogásolók szerint ez fölösleges, az általunk megkérdezett illetékesek sem tartják feltétlenül jó kezdeményezésnek.

Pap Melinda 2017. május 22., hétfő

Elküldték a Csíksomlyóra szóló hivatalos meghívót a pápának

Elküldte a hivatalos meghívót Ferenc pápának a csíksomlyói látogatás tárgyában Jakubinyi György gyulafehérvári római katolikus érsek. Az esetleges pápai vizittől az ortodox–katolikus kapcsolatok javulását, a restitúciós ügyek megoldásának előmozdítását remélik.