Pál Alpárék rajthoz állnak Aradon

Pál Alpárék rajthoz állnak Aradon

Fotó: Dobos László

Egy gyergyószentmiklósi pilóta és egy csíkszeredai navigátor alkot párost és indul el a román rali-bajnokságon. Pál Alpár és Fülöp Szilárd május 13–14-én az Arad-ralin mutatkoznak be az országos bajnoki futamon.

Dobos László

2016. május 10., 11:122016. május 10., 11:12

2016. május 10., 11:242016. május 10., 11:24

A két autóversenyző hétfőn sajtótájékoztatón mutatkozott be. A gyergyói Pál Alpárnak a csíkszeredai Fülöp Szilárd lesz a navigátora a hétvégi Arad-ralin, amely a román bajnokság mellett Európa-kupa-futam is.

Pál Alpár nevével már többször találkoztunk sportberkekben, testvérének, a sokszoros fogathajtóbajnok Pál Attilának évekig ő volt a menedzsere. Pál Alpár régi szerelme az autósport, ügyességi- és sprintversenyeken indult, de a regionális hegyi bajnokság több futamán is rajthoz állt. Az országos ralibajnokság három versenyén előfutóként vett részt.

Fülöp Szilárd közel 20 éve van az autóssport közelébe, ügyességi és gyorsulási versenyeken indult, ezt követően elismert bíró lett, az elmúlt években sprintversenyeken navigált, de pilótaként is rajthoz állt a Kovászna Tél-ralin.

„Egy Mitsubishi Lancer Evo VI-tal állunk rajthoz, ez azonban néhány módosításon esett át. A kötelező bukócsövezés mellett hidraulikus kéziféket is kapott az autó, más a fékrendszer, és az Arad-rali előtt a turbófeltöltőre is szűkítő került, ugyanis ez új szabály. Sajnos, ez utóbbi miatt a motor veszít majd az erejéből” – állította Pál Alpár. A pilóta elmondta, hogy körülbelül háromezer euróra rúg egy ralin való részvétel költségvetése.

„Célunk az, hogy az Arad-ralit befejezzük. Ugyanakkor nagyon szeretnénk az ob-2 besorolásban dobogós helyen végezni\" – mondta Fülöp Szilárd. A két sportember kihangsúlyozta, azzal hogy az Arad-ralin elindulnak, régi álmuk teljesül.

A Pál-Fülöp párostól megtudtuk, az Arad környéki verseny mellett a román ob-2 összes murva utakon zajló versenyén (a Delta-, a Bákó- és a Jászvásári-ralin) indulni szeretnének, de rajthoz állnának az őszi, idényzáró Hargita-ralin is.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!