Megtudtuk, hol lesz a leglátványosabb az idei Hargita Rali

Megtudtuk, hol lesz a leglátványosabb az idei Hargita Rali

Fotó: Barabás Ákos

Rekordszámú, közel hatvan páros nevezett be a pénteken rajtoló Hargita Gyöngye Ralira: a román ralibajnokság zárófutamán 43-an indulnak, míg a Rali 2-ben 15 duó küzd majd a legjobb helyezésekért.

Zátyi Tibor

2016. október 04., 19:472016. október 04., 19:47

2016. október 04., 21:152016. október 04., 21:15

Gazdag a felhozatal, a Kossuth Lajos és a II. Rákóczi Ferenc utcákban lévő gépparkban csütörtöktől több érdekes járgányt is megcsodálhatunk: a nyitóautók egyike egy Dacia 1300 lesz, míg a versenyben egy Porsche 911 GT3 és egy Lada VFTS is fog száguldani.

A mezőnyben három székelyudvarhelyi versenyző lesz. A 17 éves Bíró-Ambrus Roland édesapjával, Károllyal egy Mitsubishi Colttal fog rajthoz állni a Rali 2-ben, akárcsak Gergely Emil pilóta és Adrian Leluțiu navigátor (Opel Corsa). A „nagyok” között Tassi Róbert és Mag Levente egy Peugeot 208-assal fog versenyezni.

Ferencz Csaba főszervező elmondta, a gyorsasági szakaszokkal kapcsolatban időben értesítették az érintett lakosságot, hogy mikor és mennyi időre lesznek lezárva az adott útszakaszok.

Huszárok és raliautó

A hét végén a szentegyházi huszárok tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Őszi Hadjáratot, melynek szombati útvonala érintőlegesen találkozik a Hargita Gyöngye Rali második lövétei szakaszával (PS9). „Szombaton a huszárok programja kicsit ütközik a raliéval. Nem lenne szerencsés, ha egy huszár versenyautóval találkozna azon a szakaszon, ezért Mihály József huszárkapitánnyal megbeszéltük az átfedést, így ígéretükhöz híven délután egy óráig abban a zónában befejezik tevékenységüket és felhúzódnak a Szeltersz völgyébe, hogy mi le tudjuk zárni az útszakaszt és előkészítsük a versenyre. Utólag is köszönöm a pozitív hozzáállásukat” – mondta Ferencz Csaba.

Az idén aszfalton rendezendő Hargita Gyöngye Rali mindegyik szakasza nagyon izgalmasnak és látványosnak ígérkezik. A szervezők arra kérik a ralikedvelőket, hogy a gyorsasági szakaszokon kihelyezett szalagokat ne tépjék le, tartsák be a biztonsági emberek és a pályabírók utasításait, és biztonságos távolságból kövessék a ralit. „Nagyon sűrű lesz a forgalom, hiszen percenként fogják indítani az autókat. Szerintem a leglátványosabb szakasz a pénteki shakedown lesz, továbbá a lövétei, a patakfalvi és a szentpáli gyorsokat is csak ajánlani tudom” – tette hozzá.

A shakedown (Lejtő utca–Farcád) pénteken reggel 9 órakor kezdődik és 13 óráig tart, fél órával rövidebb lesz, hogy a pályabírók időben át tudjanak menni a patakfalvi gyorsra. A péntek esti, Székelyudvarhelyen rendezendő szuperspeciális 18 órakor kezdődik. További információkat a Hargita Gyöngye Raliról itt olvashat.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!