Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Felháborodás az óvszeres kampány miatt

Bús Ildikó 2012. június 05., 12:56 utolsó módosítás: 2012. június 05., 13:25

A Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöksége felháborodásának adott hangot az EMNP óvszeres kampánya miatt. Levelében felszólítja Nemes Elődöt, a Néppárt háromszéki szervezetének elnökét, hogy állítsa le az akciót. Nemes Előd viszont úgy véli, az óvszer használata a családtervezés része, és mint kétgyerekes családapa ő már példát mutatott.

Óvszereket osztogatott az elmúlt napokban az EMNP kampánystábja Erdély-szerte, így Háromszéken is, a következő felhívással: Mindnyájunknak el kell menni!” – szavazásra biztatva a választópolgárokat. A Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöksége felháborodásának és tiltakozásának adott hangot ezzel kapcsolatban. Szerkesztőségünknek küldött levelükben kihangsúlyozzák, a kisebbségi létből kifolyólag közös cél kellene legyen a fiatalok itthon maradása és a magyarság gyarapodása.

„Emlékeztetjük Nemes Elődöt, hogy a múlt évben az ő szervezésében Sepsiszentgyörgyön zajlott a Népszámlálás 2011 című ifjúsági konferencia, melyen az előadók a népesedés és a népszámlálás témáját körüljárva hangsúlyozták: fontos a gyerekvállalás, minden magyar családnak három gyereket kell vállalnia. Csalódottan vettük tudomásul, hogy ezzel ellentétben a civil vezetőként eddig kiváló eredményeket felmutató Nemes Előd vezénylése alatt az Erdély Magyar Néppárt jelöltjei, tagjai és önkéntesei a párt nevével ellátott óvszereket osztogattak kampánycéllal szórakozóhelyeken és köztereken több településen is” – áll a HÁRIT levelében. A fiatalok szervezetének vezetői felszólítják Nemes Elődöt, hogy azonnali hatállyal állítsa le az óvszereket osztogató kampányát a megyében. 

Nemes Előd a Székelyhon.ro-nak elmondta: Háromszéken nem volt intenzív ez a fajta kampány, inkább az ország más részein osztogatták az említett óvszereket, melyek kampánymondata és maga a tett is a fiatalokat célozza meg, hogy menjenek el szavazni. „Sepsiszentgyörgyön egyetlen, 18 év feletti fiataloknak szervezett buliban osztottak óvszert, nem köztereken” – mondta Nemes Előd.

„Az óvszerhasználat a tudatos családtervezés része, és akik nem használják, azok az utóbbi időben sokan kezdtek lenni, így a következő tíz-húsz évben demográfiai problémát jelenthetnek. Én személy szerint már példát mutattam, hiszen kétgyerekes családapa vagyok. Én is felszólítom Grüman Róbertet, a HÁRIT elnökét, hogy mutasson példát ő is, és alapítson családot” – mondta Nemes Előd. Nemes azt is kiemelte, ez a fajta kampány a fiatalokat szólította meg, egy egységes, országos akció része, és semmi kivetnivaló nincs benne.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
149 HOZZÁSZÓLÁS